Larvik har blitt noe nytt og spennende, derfor valgte Andreas Frølich å spesialdesigne sin programidé til denne byen. Nå vil både NRK og TV2 gjerne ha programpakken som kan selge Larvik

Denne uken dukket en fiks ferdig programpakke opp i Oppvekst- og kulturkomiteen.

Seks programmer på lørdager kl. 20, hele neste sommer. I konseptet som bygger på en ny artist hver gang, med gjester i kulturhuset Bølgen, skal hele Larvik vises.

NRK har sagt at de vil ha dette programmet. TV2 er klare hvis noe skulle komme i veien. Det snakkes allerede i kulissene om ideen til sesong to der man ta med seg hele Skandinavia og samsender med Sverige og Danmark.

– Anders Frølich har verdens beste idé til et tv-program, mener markedssjef i Bølgen, Claus Heiberg som har påvirket programutviklingen helt fra skissestadiet.

– «One Night Only» er tittelen og det skal være en kveld som aldri skal kunne gjentas. De største norske artistene får en kveld hver med sin egen designede scene. Der skal de framføre egne låter i spesialversjoner samt sine favoritt coverlåter. Og de skal ha gjesteartister. Vi håper at det også skal komme nye hits ut av dette for artistene, forklarer Frølich som har sine aner fra Stavern.

– Første del av programmet skal være en dokumentar opp mot konserten som kommer. Her skal Petter Schjerven være programleder og alt kal tas opp her i Larvik. tenk Bjørn Eidsvåg som setter opp øvingslokale på Svenner. Eller Lars Lillo på laksefiske i Lågen, forklarer Heiberg.

– Den som får absolutt mest ut av dette prosjektet er Larvik som by, mener Frølich.

– En helt unik mulighet til å vise Larvik til hele landet, sprudler Heiberg.

De har vært i møte med flere store aktuelle sponsorer i Larvik. Disse er veldig positive.

– Vi har også søkt Larvik kommune og Vestfold fylkeskommune om en million fra hver. I Larvik avgjøres det i kommunestyret i juni. Fylket er helt klart positive. Det er viktig med en lokal forankring. Byen må ønske en slik nasjonal begivenhet velkommen, sier Frølich som ser til innspillinger som «Hvaler», «Allsang på grensen» og «Himmelblå».

– Hvaler ble finansiert på samme måte med offentlige midler som vi leger opp til. «Allsang på grensen» er finansiert av Halden kommune som har dette som et prosjekt og som allerede har stort utbytte gjennom økt turisme, forklarer Frølich ivrig videre.

De oppfordrer både Link og Opplev Larvik til å bære dette prosjektet fram.

– Her er noe som kan gi luft under vingene på disse også, mener Frølich som med sin oppvekst i Sandefjord likevel har valgt Larvik som sted for nettopp denne ideen.

– Det viktigste vi må se er muligheten for tilstrømning av folk til byen og det omdømme dette kan gi Larvik, legger Heiberg til.

Produksjonsselskapet som har tent på dette konseptet og som står klare for å gjennomføre det, er Monster. De samme som lager «Idol», «Norske Talenter», «Senkveld» og en mengde andre profilerte programposter i tv-ruta.

– De sier at akkurat det som er tenkt her er slik TV de drømmer om å skape, smiler Frølich som går en spent tid i møte.