Tjølling Sangforening har fått med seg visesanger Asle Beck inn i storsalen på Bølgen. Der blir det norsk musikk med gåsehud-garanti.

Artist Asle Beck var et relativt ubeskrevet blad for de fleste av koristene i Tjølling Sangforening i våres. De ønsket å holde konsert med en artist, og navnet Asle Beck kom kjapt på bordet. Og hans sanger falt i smak.

– Vi hadde jo hørt musikken hans på radioen, men visste ikke at det var ham. Musikken hans sitter i, det er flott, forteller, PR-ansvarlig Jon Østgård.

– Han synger vakkert og enkelt om hverdagslige ting uten at det blir banalt. Det har imponert meg, forteller leder av koret, Solfrid Espegren.

Trøkk med kor

Vanligvis formidler Asle Beck musikken sin akkompagnert av gitar eller med band på turne. Nylig prøvde han noe helt nytt. Fullt band, fullt kor og stort lydbilde på storscenen i kulturhuset i Lillestrøm. Det ga mersmak.

– Jeg var ganske spent på hvordan det ble, men noe magisk skjer der på scenen med kor og band. Det løftet sangene mine. Jeg fikk litt gåsehud. Håper jo at det skjer igjen, forteller han.

Lørdag er det Tjølling Sangforening han skal skape magi med. Og det er første gang Oslogutten tar turen til Larvik.

– Jeg har reist mye rundt i Norge, men aldri hit før.

Festaften i storsalen

Det er to år siden Tjølling Sangforening fylte storsalen i Bølgen med konserten «Slipp sangerne løs, det er vår». Nå gleder de seg til ny festaften. Billettsalget er i gang og det øves iherdig. Hver uke strømmer opptak av Becks musikk ut av høyttalerne på korøvelse.

– Vi er blitt godt kjent med musikken og den blir bare bedre og bedre. Nå gleder vi oss til å synge foran en full storsal, smiler Ødegård.

Asle Beck med band og koret vil dele opp konserten, men lover å løfte taket under fellesnumrene. Sangforeningen vil ha med kjente låter fra Wamp, Aha og Øyvind Vinni Sauvik. Becks hit «Skur 55», som har blitt spilt mer enn én million på Spotify, iTunes og YouTube, er selvsagt også med.