Når forfatter og politietterforsker Jørn Lier Horsts sjette krimbok kommer ut i august, promoteres krimgåten William Wisting skal løse i en bok-video.

Jørn Lier Horst, krimforfatter og etterforsker ved Larvik politistasjon, har en ny krimgåte klar. Den 18. august kommer boka «Bunnfall» ut, og i forbindelse med lanseringen skal boka promoteres også på videofilm. Denne uka ble makabre scener fra boka filmet inn på Kolbensrød i Brunlanes. Bak kameraet sto Larvik-fotograf Dag G. Nordsveen på oppdrag fra forlaget Gyldendal. Han står også bak bak manuset for bokvideoen, som skal være på rundt ett minutts lengde.

Han er bevisst på å bruke lokale krefter for å markedsføre boka, som også denne gang har handling fra Larvik-distriktet.

– For meg handler det om å forsøke å skape en lokal synergieffekt av min suksess, sier Lier Horst.

De to har tidligere samarbeidet om illustrasjonene til forfatterens barne- og ungdomsbok «Kriminalteknikk».

Onsdag kveld sto forfatteren på forblåste Kolbensrød og var vitne til scener fra han nye krimmysterium ble festet til filmen. På stranda lå en våt joggesko og i den en avkappet fot. Nettopp avkappede føtter er starten på det som Gyldendal har omtalt som et av de største kriminalmysteriene som en av deres krimforfattere har skapt. det hele starter i idylliske Stavern rett før innrykket av alle sommergjestene.

– Fire føtter flyter i land, alle venstreføtter. Den første flyter i land på Korntin i Stavern, så flyter det i land en til. Så en til, og enda en til, røper Lier Horst.

Nok en gang er det etterforskeren William Wisting som blir satt til å løse mysteriet. Politiet setter i gang bunnsøk etter lik fra Langesundsfjorden til Malmøya i Viksfjord. Wisting aner en kobling til flere forsvinningssaker i distriktet, der eldre menn er sporløst forsvunnet fra hjemsted eller aldershjem. En kvinne som var ansatt på et av sykehjemmene er også forsvunnet.

Denne gangen byr etterforskningen på utfordringer for den sindige etterforskeren, røper forfatteren.

– Han er på et sted i karrieren der han er i ferd med å gå tom, og han stiller seg spørsmålet om han er i stand til å gjennomføre etterforskningen, forteller Lier Horst.

Etter den første boka «Nøkkelvitnet» i 2004, som er basert på det uoppklarte Ramm-drapet fra Larvik, har politimannen gitt ut en rekke bøker: «Felicia forsvant», «Når havet stilner», «Den eneste ene» og «Nattmannen».