Dugnadsgjengen ligger like i hælene på Bølgens lys- og lydmenn. Alt skal være tipp topp når Oslo-Filharmonien kommer til byen.

De holder seg stort sett i hovedstaden, landets beste symfoniorkester. Men de gjør et unntak for Larvik.

– De ble tatt imot med åpne armer og stormende jubel allerede i åpningsåret. Derfor kommer de igjen og igjen. Ennå i mange år, sier lydtekniker Espen Solum som har brukt en halv dag og en hel stab til å åpne orkestergrava.

Ikke for musikerne sin del, men for å få plass til mer folk. For storsalen har vært utsolgt lenge. Nå er det satt opp 40 ekstra stoler for å gi plass til enda flere interesserte. Trolig kunne de solgt langt flere enn de 550 billettene som er lagt ut.

– Vi åpner grava en gang i året. Det er når Filharmonien kommer, sier Espen Solum.

Nå er akustikkplatene i taket snudd, og lyset fra platene rammer musikerne inn i Liszts musikk.

– De klarer seg med taklyset. Til og med det er de strålende fornøyde med. Takknemlige folk, smiler Solum.

Og takknemlige er dugnadsgjengen også.

– Det er koselig å jobbe her. Fagfolkene oppmuntrer oss og fungerer som gode inspiratorer for oss alle, sier Jarle Haugen som har vært ivrig dugnadsmedarbeider siden Munkens dager.

– De kan snart huset like godt som oss, sier lystekniker Kjetil Viker.

Derfor behøves ikke overvettes mange ord når forholdene skal legges best mulig til rette for høstens konsertopplevelse for alle elskere av klassisk musikk.

- Så får vi håpe at musikerne er fornøyde med forholdene også. De skryter i hvert fall mye, sier Solum som kan skryte på seg to fettere som faste medlemmer i den verdenskjente orkesteret.

På kveldens konsert fremstår Frans Liszts musikk i all sin velde med det symfoniske diktet Les Preludes og sin berømte Totentanz. Bernd Glemser tok publikum med storm da han i april 2009 fremførte Rachmaninoffs klaverkonsert nr. 2.

I kveld får du til overmål høre ham med både Rachmaninoff og Liszt. Konserten avsluttes med Ravels Bolero, en konsert med høy puls med andre ord.

Dirigenten Andrew Grams er en av USAs mest lovende og har bl.a. vært assistent for Franz Welser-Möst i Cleveland.