Kurt Nilsen, Göteborg Symfoniorkester, Terje Gewelt og en rekke lokale foreninger er klare for Bølgen i 2013. Men Andreas Gilhuus vil ha flere forslag om nye artister og grupper som bør komme!

Han flyter på en medgangsbølge om dagen, den godeste Gilhuus. Men i stedet for å sole seg i glansen av et gryende overskudd, megapopulære sommershow og Kon-Tiki feber, vil han seile videre. Sammen med publikum.

- Hva kan vi bli bedre på? Vi trenger flere innspill fra folk som er her, og som har vært andre steder og plukket opp impulser, sier Gilhuus som ikke har til hensikt å stå igjen på perrongen når toget går.

- Jeg trenger flere innspill. Om god underholdning i alle sjangere. Hva er det folk vi se ut over det vi allerede tilbyr? spør Gilhuus og rigger nå til en forslagskasse ved resepsjonen der de gode tipsene kan puttes.

Men det haster.

- Vi må ha alle forslag i hende innen 10. november. Da er fristen for å få med eventuelt nye artister med i vinterprogrammet som blir lagt ut i januar, sier Gilhuus.

Og ingen seriøse forslag er for dumme.

- Jeg vet det kan bli vanskelig å få Rolling Stones. Men vi har et uteområde som i all for stor grad står ubenyttet. Her kan vi engasjere store artister om alt klaffer, sier han.

Programmet begynner riktignok å fylles opp for februar, mars og april, men fortsatt står flere av virkedagene tomme.

- Daglig får jeg mailer fra artister som enten vil booke seg inn, eller som de vil jeg skal booke. Vi er virkelig attraktive om dagen, men det forhindrer oss ikke i å lytte til publikum, sier Gihuus.

Lokale lag og foreninger ønsker i stadig større grad å bruke Bølgen. Det er Gilhuus glad for.

- Skoleprosjekter er blitt populært, men vi savner fortsatt en del grupper som vi mener burde benytte seg av Bølgen. Og vi har som sagt mange hverdagen ledige, sier Gilhuus som tror det er mye å tjene på å være lydhøre overfor et stadig voksende publikum.

- Vi lover alltid å ha både ører og øyne for nye ideer og innspill. Det er vår jobb, avslutter daglig leder Andreas Gilhuus.