Denne uken er det fem år siden kulturhuset Bølgen åpnet dørene. Det skal feires i flere dager. Fredag er det nøyaktig fem år siden Bølgen åpnet dørene for første gang- I anledning bursdagen inviterer Bølgen Larviks befolkning til en tre dagers bursdagsfeiring. Her blir det spennende og variert program for store og små.

– Det blir tre dagers feiring og noe for alle og enhver, lover kulturhusleder Andreas Gilhuus som tyvstarter feiringen allerede torsdag.

– Kringkastingsorkesteret måtte vi ha torsdag. Det er da de kan sende live på radio fra konserten, forklarer han.

Selve bursdagene får Mari Boine og The Captain & Me ta seg av.

– Mari Boine er det mange som har ønsket seg og vi får det til først nå. To av musikerne i bandet The Captain & Me er fra Larvik og spiller også i bandet til Boine.


Den store folkefesten

Lørdag er dagen da befolkningen skal få de virkelige gavene fra kulturhuset.

– Da skal vi vise oss fram med masse aktivitet. Her blir det dans med Studio Nille som også lærer bort litt. Knøttedisko, kulturskolen spiller og det blir gratis kino, lover Gilhuus som også har rebusløp og mye annen moro å by på.

– De tre dagene sett under ett viser nok en komprimert utgave av hva som skjer i Bølgen på et år, mener markedsansvarlig Linn Ambjørnsen som er fornøyd med markeringen der Bølgen gir publikum en hel dag på lørdag.

– Da er alt gratis, vi viser til og med to filmer gratis. «Knerten» og «Kon-Tiki», sier hun.


Kan sikre seg billetter

På lørdag ønsker Bølgen også å gi en skikkelig bursdagsgave som varer utover høsten til Larviks befolkning.

Hver hele time fra kl. 11.00-15.00 er det mulig å kjøpe billetter til utvalgte forestillinger fra høstprogrammet til spottpris.

– Det blir til alle forestillinger i vår regi, så det er mye fint, lover Ambjørnsen.

Bølgen 5 år

Torsdag: Kringkastningsorkesteret

Fredag: Mari Bone og The Captain & Me

Lørdag: Dans med Studio Nille i Storsalen, Knøttedisko i Storsalen, Kulturskolen spiller i Blåboksen, Gratis kino! «Knerten» og «Kon-Tiki» vises i storsalen, Larvik storband spiller på Sanden Scene.