Gå til sidens hovedinnhold

- Det ble den folkefesten vi håpet på

Artikkelen er over 12 år gammel

Kulturhusleder Morten Hagevik var både trøtt og sliten, men mest glad søndag formiddag.

– Åpningen av Bølgen ble slik jeg håpet på. En folkefest for hele kommunen, sa han til ØP.

3.000 mennesker overvar de seks åpningsforestillingene lørdag ettermiddag i seks fullsatte omganger. Litt mer glissent var det imidlertid på de to konsertene med Penthouse Playboys og den éne med Lama lørdag kveld. Ca 800 mennesker hørte de to orkestrene i storsalen og i «blåboksen».

- Det som likevel var mest gledelig var at tusenvis av mennesker kom til Bølgen hele dagen, sier en fornøyd Morten Hagevik.

- Både under åpningssekvensen og under fyrverkeriet lørdag kveld var flere tusen mennesker til stede, og slik var det stort sett gjennom hele dagen også. Dette ble en utrolig flott dag, og jeg synes det ble en verdig markering av at kommunen nå endelig har fått det etterlengtede kulturhuset, sier Hagevik.

Også Galleri Bølgen var populært hos publikum lørdag. Hele 350 overvar selv åpningsseremonien i galleriet, og så var det jevnt sig av mennesker hele dagen.

- Dette var ekstra morsomt, og tilbakemeldingene har vært flotte også her. Det ble til og med solgt flere bilder, så da er det ingen grunn til å klage, sier Morten Hagevik.

- Hvordan fungerte Bølgen som hus og det tekniske rundt arrangementene?

- Dette var en ilddåp for oss, og utfordringene var mange. Jeg tror ikke publikum merket så mye, men det er klart at det var en rekke småting bak scenen som ikke fungerte som det skulle. Men dette lærte vi mye av som er viktig å ta med seg videre. Uansett fungerte huset utmerket, og det var utrolig å oppleve, sier Hagevik.

Kulturhuslederen sier også at tilbakemeldingene fra både publikum, arkitekt og inviterte gjester var overveldende.

- Det var stort for oss som har jobbet for å få åpningsdagen på plass, og i dag kan jeg love at vi er en kjempesliten men også en kjempeglad gjeng, sier Morten Hagevik til slutt.