Daglig leder Andreas Gilhuus i Bølgen synes det er helt topp å samarbeide med næringslivet om arrangementer i og rundt kulturhuset.

Det sier han til musikknettstedet Ballade.no.

Man må likevel ikke glemme de smalere forestillingene og konsertene, påpeker han, og trekker fram byens to store komponister og æresborgere fra andre halvdel av 1900-tallet.

- Vi har noen æresborgere her i Larvik, som for eksempel samtidsmusikkkomponistene Arne Nordheim og Antonio Bibalo, som hadde vært interessant å profilert mer. En årlig Nordheim-markering eller -festival er en drøm, men noe vi ikke har ressurser til nå, sier Bølgen-sjefen til nettstedet.

Det er imidlertid helt andre ting som virkelig gir penger i kassa, medgir han. Til barneforestillingen Skrimmel Skrammel kjøpte for eksempel Sparebank 1 alle billettene og delte dem ut gratis. Det samme skjedde på en Åge Aleksandersen-konsert der banken solgte billettene videre i sine banklokaler.

- Det var full sal og bra stemning, og vi sitter ikke igjen med noen risiko. Vi får inntekter og de får fornøyde kunder og markedsføring. Det er en vinn-vinn-situasjon, som vi vil gjøre mer av. Vi hadde også en bilmesse i fjor, som vi prøver å få til igjen i juni, der bilforhandleren arrangerte utstilling, og konsert med Postgirobygget til 150 kroner for hele familien. Da får vi en sikker inntekt, og de får et publikum, sier Gilhuus.