– Vi regner med 2.000 mennesker på kino i morgen. Minst, sier kinosjef Lasse Brennvall som kan lokke med førpremierer både av action, eventyr og grøssere passende for alle aldersgrupper.

«Varg Veum – i mørket er alle ulver grå», «Pina», «In Time» og barnefilmen «Ola Froskesnapper», har alle Norgespremierer denne lørdagen. I tillegg er det førpremierer på «Tower Heist» og «One Day».

– Og alle filmer til halv pris. De første filmene allerede fra klokka 09.00 lørdag morgen, informerer daglig leder ved Bølgen, Andreas Gilhuus, om.

– Dette er først og fremst kinoens ferskvaredag. De siste nye filmene blir presentert, og det er de folk vil ha. Vi ser at store byer kjører om igjen suksesser som «Ringenes Herre» og «Avatar». I Larvik ville ikke det blitt noen suksess, tror Gilhuus. – Men vi kjører vorspiel til den kommende Vresvijkforestillingen med Hans-Erik Dysvik Husby den 20. november ved å kjøre Vresvijk-filmen «Cornelis» i morgen og den påfølgende helg, sier Brennvall. Men folkelivet i og utenfor kinosalene håper de skal bli en suksess. Gjettekonkurranser, tegnekonkurranser, utkledning og premier for beste kostymer, er noe av det Bølgen lokker med. – Premiene er snop og kinobilletter. Gratis smaksprøver på godterier og andre varer, skal i tillegg til filmopplevelsen skape den gode atmosfæren for liten og stor, sier Brennvall og Gilhuus.

Og om ikke dette var nok – Barnebølgen serverer musikk fra elektroniske instrumenter som bobler og syder av groovy beats fra lydprofessor Gisle Martens Meyer og Nasra Ali Omar på trommer.

Og for å forlenge den store filmhelgen ytterligere, serverer Bølgen et spesialtilpasset program for hele familien på søndag formiddag. – For dem som higer etter opplevelser tilbyr vi søndagsmatine, eller dagens dobbel om du vil, sier Gilhuus. Ola Froskesnapper og Varg Veum settes i gang i hver sin kinosal til samme tid. Barna og mor/far kan velge barnefilmen, mens den andre forelderen kan hygge seg med Staalesens Varg Veum. Og i den tredje kinosalen blir det tomt og stille for de som ønsker å sitte ned og bare hvile, sier Gilhuus. – Litt billigere film kan vi lokke med også på søndag, sier Gilhuus som håper dette kan bli en tradisjon flere høst- og vintersøndager framover.