Paraboloverført Puccini- opera av transatlantiske dimensjoner gjorde at rundt 80 operaentusiaster på lørdag fikk se New York Mets proffe oppsetning - uten å reise en meter utenfor Bølgens lokaler.

– At New York- operaen kommer hit syns vi er stort!

Det er Elisabeth Tveiten som stråler i Bølgens foajé, minutter før Puccinis «La Fanciulla del West» brettes utover storskjermen i sal 1.

– Opplevelsen det er å se slike oppsteninger er hele Bølgen verdt, legger hun bestemt til.

Sammen med ektemannen John Gesager Nielsen hadde hun tatt turen for å se den live-overførte operaen fra Mets i New York.

- Vi har sett hver eneste av operaene som har blitt overført hit til Bølgen, legger Gesager Nielsen til.

– At det går direkte fra New York syns jeg er helt fantastisk!

Det syns i grunn kulturhusets daglige leder Andreas Gilhuus også.

– De live-overførte operaene i Bølgen er faktisk en av de aller best besøkte i landet, forteller Gilhuus.

En slik entusiasme innrømmer Gilhuus at han og resten av Bølgen- gjengen ikke hadde regnet med på forhånd.

– Men når vi ser hvor stor interesse det finnes for opera i Larvik, begynner vi å tenke på alternativer for å utvide tilbudet, forteller han.

– Etter hvert kan det for eksempel bli arrangert foredrag i forbindelse med visningene, slik at det kan bli en kveld ut av det, sier Gilhuus, som håper å se enda fullere saler under de neste live-overføringene i Bølgen.

Inne i salen har lyset blitt dempet, mens rommet sakte men sikkert fylles av forventningsfulle musikkelskere og av suset fra orkesteret som stemmer sine instrumenter - også det live- overført fra New York.

– I Oslo er det alltid utsolgt et halvt år i forveien når man vil på opera, sier Are Von Der Lippe fra Oslo med energisk stemme.

Han har i mange år studert musikk ved Julliard musikkskole i New York, men trenger ikke lenger reise til et annet kontinent for å få være en del av metropolens kulturliv.

– Istedet for å prøve å få billetter i Oslo kommer jeg hit, fordi jeg vet det alltid er plass, legger han til, før han lar seg synke ned i kinostolen.

– Dessuten må dette være en av Norges flotteste kinosaler med de mykeste stolene! Smiler Von Der Lippe.