Eventyrlig barnebølge

Annerledes eventyr: Det ble et engasjert møte mellom barn og orkester i Bølgen lørdag da Nanset Blåseensemble under dirigent Odd Terje Lysebo og med Simon Andersen som forteller, framførte det russiske folkeeventyret «Peter og ulven». (Foto: Bjørn Jakobsen)

Annerledes eventyr: Det ble et engasjert møte mellom barn og orkester i Bølgen lørdag da Nanset Blåseensemble under dirigent Odd Terje Lysebo og med Simon Andersen som forteller, framførte det russiske folkeeventyret «Peter og ulven». (Foto: Bjørn Jakobsen)

Artikkelen er over 7 år gammel

Nærmere 250 fikk oppleve russisk folkeeventyr til toner og tegninger.

DEL

Lørdag var det Nanset blåseensemble og Simon Andersen som sto for underholdningen på barnebølgen.

Det ble et spennende møte med eventyret «Peter og ulven».

– Her kommer en liten sang jeg vet dere kan godt, så det er bare å være med å synge, inviterer dirigent i Nanset blåseensemble, Odd Terje Lysebo til rundt 250 barn og voksne i storsalen på Bølgen. Sammen med forteller Simon Andersen og tegner Hans Jørgen Sandnes sto de bak arrangementet.

Og barn og voksne de sang og klappet, og så ut til riktig å storkose seg til «Kaptein Sorte Bill», «Lille katta», «Dyrene i Afrika» og andre kjente sanger av Astrid Lindgren.

Men det var det russiske folkeeventyret «Peter og Ulven» som sto i sentrum i barnebølgen lørdag.

Med Simon Andersen som forteller fikk barna høre om den lille gutten Peter som bor sammen med bestefaren sin. Peter får ikke lov til å gå utenfor gjerdet. For i skogen bor ulven. En vakker vårdag lurer imidlertid Peter seg ut sammen med en fugl, en katt og en vimsete and. Dagen forvandler seg til et spennende og morsomt eventyr når ulven dukker opp.

– Ja, det var et morsomt flashback til barndommen min. Jeg kan ennå huske hakket i platen der vi måtte flytte på stiften, ler Simon Andersen etter forestillingen.

– Det er veldig morsomt å jobbe med barn på denne måten, og helt genialt at vi hadde med animatøren Hans Jørgen Sandnes. Hans tegninger trollbandt de små barna. Helt utrolig at de var så flinke til å sitte stille så lenge. Jeg er helt imponert, sier Andersen.

Nettopp animatør Hans Jørgen Sandnes bidro sterkt til forestillingen. Han tegnet på direkten mens barna i salen fikk være med på å gjette hva tegningene fremstilte. Under eventyret med «Peter og ulven» illustrerte han fortellingen på sparket, og barna pekte og lo av de artige tegningene.

– Jeg har jobbet litt med barnehager tidligere, men dette er første gang jeg gjør dette med stort orkester og forteller, sier Hans Jørgen Sandnes.

– Det er utrolig gøy å jobbe med barn. Når jeg tegner en figur, tenker de ikke på at det er en tegning. Ofte kan de begynne å snakke til den, smiler Sandnes som virkelig hadde tempoet oppe under lørdagens forestilling.

– Enkelte sekvenser må tegnes veldig fort, så det gjelder å holde farten oppe og tungen rett i munnen, sier Sandnes.

– Unger er et flott publikum. De er så ærlige, og rett fram. Og i dag var de virkelig flinke til å sitte stille og følge med hele tiden. Det hadde jeg nesten ikke trodd på forhånd, sier Odd Terje Lysebo.

Artikkeltags