Den lille, store stjernen Melissa Horn trollbandt en fullsatt storsal i Bølgen kulturhus i går med sine sterke og personlige sanger. Konserten er del av en omfattende Skandinavia-turné.

23-åringen med den inderlige stemmen holdt på oppmerksomheten til storsalen fra begynnelse til slutt - en bragd når hun store deler av tiden bare var bevæpnet med en enkel kassegitar. Et band med kontrabass, trommer og gitar gjorde den trolske stemningen komplett under resten av konserten, hvor Melissa Horn bød på både gammelt materiale og sanger fra sitt tredje og siste album «innan jag kände dig». Det forrige albumet «säg ingenting till mig» har solgt til gull og grammisnominasjoner i Sverige.

Larvik er tredje siste Norge-stopp på hennes Skandinavia-turné denne høsten som har solgt til fulle hus nesten overalt. Av publikummet i Bølgen hadde mange sikret seg billetter i god tid, for å se artisten som var ukjent for de fleste nordmenn for bare et år siden.

Hennes første møte med norgespublikumet skjedde i et fullsatt Parkteateret i Oslo vinteren 2010, og i august samme år spilte hun og Lars Winnerbäck for tusenvis av frammøtte på Operataket.

På minnekonserten i Oslo spektrum for terrorofrene 21. august sang hun for både konger og statsministre.

- Jeg har vært på konsert med henne flere ganger før i Norge, sier Melissa-fan Cecilie Guldbransen fra Sandefjord, som har fått med seg venninnene Veronika Horntvedt og Cecilie Gunnarson.

- Hun er en søt og sart sjel, mener Guldbransen.

- Både stemmen og tekstene hennes er helt spesielle, vi liker hele pakken veldig godt, sier Cecilie Gunnarson.

- Tekstene er veldig tragiske da, selv om jeg kanskje ikke har fullt så tragisk kjærlighetsliv så kjenner jeg meg igjen, sier hun.

Hun tror flere nordmenn fikk øynene opp for henne etter minnekonserten i spektrum.

I Bølgen var det allikevel en ydmyk 23-åring som stod foran publikum.

- Jeg har aldri spilt i Larvik før, og har masse nye sanger som jeg brenner etter å spille. Derfor ble jeg ekstra glad når det var fulle stoler, smilte artisten før hun klimpret igang og gjorde høstkvelden mange hakk varmere.