Blant ekte høsttrær kom de lokale modellene én etter én ut på scenegulvet. De viste fram høstmoter, og fikk latter og heiarop fra salen i retur. I går var det løv og kjærlighet i Bølgen.

– Vi er her for å heie på venninna vår. Hun går modell for Høyer, forteller Susanne Hermansen, Charlotte Nornberg og Camilla Wisnes.

Det var de nok ikke aleine om. Blant de rundt tre hundre i den store kulturhussalen i går, var det mange lokale heiagjenger. Det så de titalls lokale modellene ut til å sette pris på.

For der motevisninger flest er stramme, alvorstyngede affærer, var gårsdagens moteshow i Bølgen et 17.mai-tog i forhold. Med latter, vinking og sprell klarte de å ha publikums fulle oppmerksomhet i de tre kvarterene showet varte.

Oppmerksomhet vakte også scenen som var bygget opp i anledning kvelden.

– De er selvhugget. Til morgenen i dag. Jeg må få rette en stor takk til Arbeid- og kvalifisering som var til god hjelp i en litt stresset situasjon, sier Per Nilsen i Larvik By.

Han har stått for arrangeringen av årets moteshow. Sitt første noensinne.

– Nå er jeg først og fremst lettet. Det er en omfattende jobb, dette, sier han ute i foajeen.

Modellene har gått rundene sine. Det er pause før Bellman går på scenen.

– Tankevirksomheten startet allerede like etter fjorårets moteshow. Jeg tenkte at den store scenen byr på mange muligheter. Så da ble det altså et skikkelig høst-tema, forteller Nilsen.

I alt 22 sentrumsforretninger, inkluldert Amfi-butikkene og hårsalonger, var involvert i moteshowet.

Alle fikk de vist fram hva de har å friste med til kalde høstkropper. – Jeg er veldig glad for at så mange kom og fikk oppleve dette, sier motegeneral Nilsen.

Venninnene Susanne, Charlotte og Camilla er enige.

– Vi var her for å få inspirasjon - og ikke bare som moralsk støtte for venninna vår, sier Camilla.

– Høstens «must» er skinnbukse. Jeg har allerede kjøpt meg et par, bedyrer Charlotte.