Lyrisk, følsomt og vakkert. Bølgen er stedet, lørdag er kvelden, Anne Grete Preus er artisten og Vestfold Ungdomsstrykeorkester utfyller en av Norges mestselgende artister gjennom 20 år.

– Jeg gleder meg, sier Anne Grete Preus og henspeiler både til sitt første møte med Bølgen, og til gjenforeningen med Vestfold Ungdomsstrykeorkester.

– Jeg møte de dyktige musikerne under Domkirkefestivalen i Tønsberg for tre år siden. Det var så vellykket at vi har tatt opp tråden igjen, sier Preus og lover litt gammelt og et knippe nye låter sammen med de unge musikerne.

– Vi har i alle fall arrangert både «Bornholm Café» og «Heller tro enn vite» med strykere. Også kommer det par låter fra min aller første plate, sier Preuss.

Bølgens lørdagskonsert er den nest siste på en seksdagers turné for den populære artisten.

Og ingen har vært like, i følge hovedpersonen:

– I Drammen Teater på tirsdag hadde jeg med meg en gitarist, i Stockolm onsdag spilte jeg en lukket konsert og på Trøndelag teater torsdag og fredag har jeg med meg Elise Båtnes. Det er kun i Arendal søndag jeg er helt aleine, sier Preus.

Og hun trives med å endre konsept.

– Jeg liker solokonserter som varierer og gir plass til forskjellige uttrykk. I Larvik på lørdag blir det også plass til tre Bjørnebotolkninger fra min første plate. Med andre ord - det blir 20 års spenn i repertoaret, sier hun og er ikke helt ukjent med Bølgen i fysisk forstand.

– Jeg spilte på Farris Bad i fjor sommer. Det var kun måneder før Bølgen åpnet. Og det slo meg hvor vakkert det var blitt i Larvik. De har virkelig fått til et løft i havnen. Larvik har ikke framstått som noen by ved sjøen. Det gjør den virkelig nå, sier Anne Grete Preus.

Hun debuterte på slutten av 70-tallet, og er blant de mest suksessrike norske artistene gjennom de senere årene – både kunstnerisk og kommersielt. Preus har solgt mer enn 400 000 eksemplarer av sine utgivelser bare i Norge.

Lørdag er hun klar for Bølgen.