Operafeberen herjer i Norge og Rikskonsertene har fulgt opp trenden med en satsing som skal gå over flere år. Derfor kommer suksessforestillingen Absolutt Opera ut på veien for å glede et nytt publikum og på søndag er de på plass i Larvik.

– Vi lover en operaaften av storslått karakter, med slagere fra operahistorien, heftig orkestrering og korsang, sier Elin O. Rekdal, informasjonsrådgiver for Rikskonsertene.

Operaferden går gjennom Carmen, den sterktfølende Mimi fra La Bohème, Figaro og Susanna i duett, den frittalende Rigoletto og Don Carlos idet han innhentes av skjebnen. Utdragene iscenesettes med kostymer og lyssetting, og slik bindes hele forestillingen sammen til en gallakonsert i storformat regissert av Hilde Andersen.

Fire solister tolker de ulike rollene, både velkjente navn og nyere stjerneskudd på operahimmelen: Sopran Rita Heigre, mezzosopran Marianne E. Andersen, tenor Kjetil Støa, og baryton Lars Fosser har alle høstet lovord for sine scenebegavelser og sterke sangprestasjoner.

Søndag er de klare for Bølgen sammen med Valenkoret og Vestfold Operakor.