Håpet er at folk også kan trives med et slikt arrangement i byens kulturelle storstue.

– Her blir det småbord og stearinlys og vårt første forsøk på en skikkelig dansekveld i Bølgen, forteller Tone K. Larsen som er arrangementsansvarlig i kveld.

To kjente danseband er hyret inn og skal spille sammenhengende i fire og en halv time.

– Vi venter ikke noe storinnrykk for det er to store dansehappeninger på Østlandet denne helgen. men et par hundrede danseglade bør det vel komme, håper Larsen.

Dansebandet Vagabond ble dannet i 2008, og kom som et friskt pust inn i en etablert sjanger. Men de unge musikerne er langt fra noen nykommere. Alle fire har lang fartstid fra andre band. Tommy Michaelsen på trommer og Per Erik Gjedtjernet på keyboard kjenner vi fra Picazzo, mens gitarist Lars Espen Skogvold og bassist Hans Olav Trøen har bakgrunn fra henholdsvis Trond Erics og Dænsebændet.

Alle fire er i tillegg dyktige vokalister.

Debutalbumet kom sommeren 2009, og fikk en rekke aviser til å ta fram de høyeste terningkastene. Bandet har fått mye oppmerksomhet i både norsk og svensk presse, og flere av låtene har blitt gjengangere på radio.

Bandet legger vekt på de gode, dansbare låtene, men har også flere rolige ballader som går rett til hjertet.

I tillegg byr kvelden på bandet Rainbow, som varmer opp dansefoten før Vagabond går på scenen.

Slike dansekvelder er ikke vanlig i landets kulturhus. Normalt er det idrettshaller som rammer inn kveldene for danseglade entusiaster.Hvis det ser ut som folk vil ha slike arrangementer i Bølgen, kommer det flere, ifølge de ansatte.