Guttene i Show Off leverer igjen - i årets juleshow i Bølgen beviser de at de takler balansegangen mellom sprell og alvor på en mesterlig måte.

- Det er mange julekonserter i Larvik for tida. Nesten for mange, skulle ikke tro at de får fylt opp alt sammen, sier publikummer Vivian Nærvik før juleshowet med Show Off sparkes igang inne i storsalen.

Akkurat det skulle vise seg å ikke være noe problem, og Show Offs advarsler om en «seriøs konsert» nesten fri for galskap skremte heller ikke larvikingene fra å møte mannsterke i salen.

- De får alltid så bra omtale, så jeg ble lurt med hit, humrer Marit Linjem som har kommet sammen med Vivian Nærvik og Tullen Andersen for å få med seg én av årets utallige julekonserter -med en spesiell vri.

Kjemisk fritt for galskap var det nemlig ikke på scenen, selv om Show Off har promotert juleshowet som en musikalsk aften.

- Siden det er så mye stress før jul, er det mange som ikke får med seg det viktgiste i jula, nemlig all den fine julemusikken. Derfor har vi gjort det lett for dere, og pakket alle de kjente og kjære juulesangene inn på to minutter, sa Åsmund Gjønnes Tvedten, før kvartetten kjørte på med x antall juleviser, radbrukket og forkortet for å effektivisere julestemningen.

Show Off har mange bein å stå på, og udiskutable sangtalenter som Anders Gjønnes er ett av dem.

Etter at de mest sviskete julesviskene var unnagjort på to minutter, ble det desto mer tid til julesanger som kanskje ikke står på sangheftet på julegudstjenesten, som Puccini¿s Nessun Dorma. Det var høy gåsehudfaktor i salen da Anders Gjønnes fremførte sin versjo av den verdenskjente arien.

Julestemning kan være så mangt, og Show Off skrur på kreativiteten der det lett kunne ha gått på tomgang.

«Never walk alone» ble en påminnelse om alle de som sitter alene i jula, og «hemmat te jul» en påminnelse om hvordan stresset er i fokus i jula. Til og med svisker som «Have yourself a merry little christmas» får en touch av noe annerledes når Show Off-gutta står bak, akkompagnert av énmannsorkesteret Carl Fredrik Falkenberg.