Larvik Gitarfestival arrangeres lørdag for tredje år på rad. På programmet står artister som skal dekke alle de vanligste gitarsjangrene, som klassisk, fingerstyle, jazz, blues, rock og metal.

- Dette er som himmelen for alle gitarinteresserte, smiler en av arrangørene, Fred Ove Halvorsen.

Men det er ikke bare konserter som trekker folk til Bølgen. Vetle Fredheim (15) har reist fra Porsgrunn for å delta, mest i håp om å kjøpe seg sin første el-gitar.

- Den største drømmen er jo å få meg en orginalgitar. Men denne var jo veldig fin den også, sier Vetle og ser ned på gitaren han har i fanget.

- Den er kul i formen, siden det er en sånn Les Paul-modell. Og så er den god å spille på.

Vetle har ikke planer om å delta på konsertene, men har likevel satt av god tid. Han vil nemlig ikke kjøpe gitar på impuls.

- Jeg har spart konfirmasjonspengene mine til dette. Når man kjøper en gitar så må man være helt sikker, sier Vetle bestemt, før han spiller litt mer på gitaren han kanskje skal kjøpe med seg hjem.

Det var gitarlærer Fred Ove Halvorsen som sammen med tre andre gitarlærere fra Larvik startet Larvik Gitarfestival for tre år siden.

- Vi blir større og større for hvert år, og utvider både utstillingen og artistspekteret. I år håper vi på publikumsrekord, sier han.