Se vår store bildeserie fra «Fra stein til teknologi»!

I går beviste elevene ved Tjodalyng skole at det fint går an å sette opp en helaftens forestilling med 483 aktører på scenen. Og at det er mulig nesten uten hjelp av voksne.

Showet er et tverrfaglig prosjekt der kulturskolen går inn i grunnskolens kjernetid i en prosjektperiode, og utvikler en forestilling fra idé til ferdig forestilling. Den siste uken har elevene nærmest bodd på Bølgen for å forberede seg til gårsdagens premiere.

«Fra stein til teknologi», har elevene valgt å kalle forestillingen. Og når sceneteppet går opp, er det nettopp en tidsreise de tar publikum med på.

Den begynner med «The big bang» og de aller første cellene, visualisert i noen kjempeballonger. Videre danser 1.-klassingene seg gjennom istiden, sjarmerende ukoordinert, utkledd som pingviner.

2. klasse trommet og hogget seg gjennom steinalderen. Reisen fortsetter gjennom bronsealderen, antikken og vikingtiden. Vi møter Columbus og andre store oppdagelsesreisende, og hallingdansere i nasjonalromantikken. Heller ikke månelanding eller Elvis-hysteriet da rocken traff landet, går ubemerket hen, i det som være en av de mest fargerike og sprudlende historietimene publikum noensinne har fått.

Avslutningen legges ikke til nåtiden, men på Tjodalyng skole i 2212. Der skjer undervisningen ved hjelp av en læringshjelm. I faget gammelnorsk blir de hørt i hva slanguttrykkene «LOL» og «Seff» betyr, før de drar på klassetur til Venus.

Les mer i papiravisa.