Vaktholdet skjerpes før norgespremieren på den siste Batman-filmen natt til onsdag flere steder i landet. I Larvik vises filmensom enhver annen natt-film.

Etter at 12 mennesker ble drept under en nattvisningen av «The Dark Knight Rises» i Aurora i Denver forrige uke, øker norske kinoer vaktholdet foran norgespremieren natt til onsdag.

Oslo kino viser filmen klokka 23.59 tirsdag kveld, og vil ha flere vakter enn vanlig på jobb i forbindelse med premieren.

– Det er riktig, men vi ønsker generelt ikke å kommentere våre sikkerhetsrutiner. Vi skal sørge for at folk føler seg trygge, sier Jafar Altememy, daglig leder i Oslo kinodrift til VG.

Lasse Brennvall ved Bølgen kino i Larvik sier til ØP Nett at de kinoene som hadde lagt opp til "show" og effekter i tilknytning til premieren på filmen nå har kuttet dette ut.

- Hos oss hadde vi ikke slike planer, og vi har heller ikke innført strengere sikkerhetstiltak enn vi ellers ville gjort. Vi kjører filmen som normalt fra midnatt, og jeg kan love alle en veldig bra film, sier Brennvall til avisa.

Norgespremieren ved Colosseum ble raskt utsolgt, og kinoen har satt opp ekstravisninger på grunn av stor billettetterspørsel.

Den norske distributøren av filmen, SF Norge, vil gjøre sitt beste for å skape en hyggelig kinoopplevelse for dem som har kjøpt billett.

- Vi ønsker ikke å lage en stemning som skremmer folk, eller som kan misforstås på noen måte, sier Katrine Aamodt, PR- og markedskoordinator i SF Film Norge.

Hun sier at markedsføringen av filmen også er endret etter massakren i Aurora, slik at det ikke reklameres for filmen før eller etter nyhetssendinger der massakren i Aurora omtales.

I Trondheim er et planlagt premierearrangement kuttet ut, og filmen vil gå som en vanlig visning. (ANB-NTB)