Flere korps tråkker til denne helgen. Stavern-Agnes Musikkorps presenterer filmmusikk i Bølgens Storsal med konserten «Sound of movies» lørdag kveld. Søndag følger Østre Halsen skolekorps opp i Teaterhuset Munken med tittelen «Looney Music».

44 musikere i Stavern-Agnes Musikkorps øver og øver, på øvelser, hjemme, og på seminar. Temaet for årets storsatsing i Bølgen er filmmusikk.

– Det er et variert repertoar som er satt opp, med filmmusikk fra flere tiår, kjent og kjært for de fleste. Luksusproblemet er at det rett og slett er for mye filmrelatert musikk å velge i, sier korpsets leder Brit A. Stensgaard.

Med seg på laget til å skape en spennende og variert konsert, har SAMK denne gang en lokal solist som unge og svært begavede Kristine Emilie Kruger på fiolin. Heidi Kalvø er en dyktig fløytesolist og tidligere medlem i SAMK, og på vokal har korpset med seg begavede Christin Bastiansen fra Drammen. Hun har sunget mye med storband, egne band og vært med som korist i flere tv produksjoner.

– Den mannlige vokaldelen tar Steinar Borvik seg av, han synger flott både alene og sammen med Christin. I tillegg tar han med seg saksofonen som han trakterer fantastisk, understreker Stensgaard.

I teaterhuset Munken søndag ønsker Østre Halsen skolekorps å inviter til konsert

– Vi kaller den «Looney Music» der hovedkorps, juniorkorps, aspirantkorps og The Blueberries skal på scenen. De spiller musikk fra kjente animasjonsfilmer og enda litt. Det vil bli overraskelser for både dirigenter og publikum denne ettermiddagen, blant annet blir det utnevnt et nytt æresmedlem i korpset vårt, forteller Ingunn Irgens Ellefsen fra korpset.

LES OGSÅ:

(saken fortsetter under bildet)

Ung Kultur Møtes i UKM lørdag

Lørdag inntar byens unge talenter Sliperiet til dyst. Det er duket for den lokale UKM-mønstringen. Rundt 100 av byens ungdommer i alderen 12–20 år gleder seg til å vise Larviks befolkning hva de kan!

Det blir selvsagt mye musikk, det blir dans, det blir teater, litteratur og kunst. Det blir storband og rap, rock og funk, stepping og kor, smektende ballader og film, fløyte og fiolin, ukulele og fuzzgitar, bilder og dikt.

– Det virkelig spirer og gror blant ungdommene i byen og det må to forestillinger til for å få presentert alle unge som har lyst og mot til å stå på en stor scene, forteller UKM-general Arve Karlsen i kommunens kulturavdeling

En slik festival som UKM er krever i tillegg et apparat rundt, og det er et stort arrangementsansvar hos de unge, så 20 ungdommer vil være i sving med viktige oppgaver bak scenen.

– I tillegg arrangeres det etterfest på Fabrikken med det strålende hiphop-bandet Awsomnia! Der vil det også bli kunngjort hvilke innslag som går videre til Fylkesfinalen! Gratis det også, selvsagt, frister Karlsen.

Hvem som deltar kan de se i bunn av saken.

LES OGSÅ: Stor gospelkonsert når Kick dobler med et kor til

(saken fortsetter under bildet)

 

Dette skjer på scener i helgen

Fredag

18.00 Allsangkveld i Helgeroa Bedehus. Brødrene Bordøy, Terje Olafsen
19.00 Lovsangskonsert i Svarstad kirke med Torunn Bøe fra Skien.
19.00 Alexander Rybak – 10 år med eventyr, Bølgen storsalen

Lørdag

12.00 Foajekonsert: The Cunninghams, foajekonsert, Sanden scene
14.00 Forestillingen Noah og skapelsen, Kvelde kirke
15.00 Operakafé, Kulturhuset Bølgen, sopran Ann Helen Moen og tenor Kjetil Støa.

16.00 Ung Kultur Møtes (UKM), Sliperiet
18.00 The sound of movies, Bølgen kulturhus. Stavern-Agnes Musikkorps

18.00 Ung Kultur Møtes (UKM), Sliperiet
21.00 DJ, Bedehuset.

21.00 Daniel Kvammen, Blåboks, Bølgen

Søndag

15.00 Østre Halsen skolekorps i Teaterhuset Munken. Looney Music

16.00 Familieshow med Erik Mogeno, Gylnarheim
19.00 Koret Kick og Sandefjord Gospelkor, Nanset kirke

Ung Kultur Møtes deltakere

Kunstutstilling

Sara Skjønhaug Eriksen, Alfons McRell, Solfrid Hagen Larsen

Konferansier

Caroline Bjørnstad, Janne Agan

Forestilling 1

Larvik kulturskole storband, Kristine Emilie Krüger, Tony Jørstad, Victoria Hovland,  Andrea Myking, Kristian & Tuva, Madeleine Røsholt Ryeng, Aurora Majewski Berg, Elwyn Bjerkan, Sandra og Cathinka, Evita Engdahl, Tuva og Ida, Larvik kulturskoles vokalensemble,

Forestilling 2

Deblond films, Steppi, Cathinka Hovland, Jakob Gilhuus, Eva Ólafsdóttir, Signe Leifsdatter Eikenes, Hanna Linnea Lindtvedt, Tony Jørstad, The girls, Madeleine Røsholt Ryeng, Sara Skjønhaug Eriksen, Kamilla Isaksen, Skuespirene, Victoria Rasmussen, Tofu fighting