Det var Ingvar Ambjørnsen selv som deler ut prisen på 20.000 kroner, i tillegg til et tilbud om tett oppfølging av forfatteren selv.

Dette skjedde under årets Kulturnatt i Larvik lørdag kveld.

De nominerte dette året var Ørnulv Lyngmo-Heien fra Holmestrand, Andreas Nelu Bentzrød fra Stavern og altså Anne Grete Vatne-Larsen fra Sandefjord som stakk av med sjekken og førsteplassen.

Rangeringen til de andre var Nelu Bentzrød med andrepremie på kroner 8.000 og Lyngmo-Heien med tredjepremie på kroner 5.000.

 

Ambjørnsenprisen

Etter flere år som en lokal pris i samarbeid med Østlands-Posten har man nå utvidet samarbeidet til også å omfatte Litteraturuka i Vestfold og dermed hele fylket.

Ambjørnsenprisen inviterer Vestfolds unge mellom 14 og 20 år til å sende inn sine tekster til en skrivekonkurranse der de blir vurdert av forfatteren selv, pluss en jury som består av Kurt Aust og Kjersti Wold.

Prisen er tidligere delt ut i 2012 og 2013. I 2014 fant ikke Ambjørnsen noen gode nok tekster blant de innsendte.

Fornøyde vinnere

– Dette føles veldig bra. Kjempekult, smilte Anne Grete Vatne-Larsen da den offisielle seansen var over og alle prismottakere fikk et pust i bakken sammen med Ambjørnsen.

– Nå får dere e-postadressen min. Bruk den hvis dere vil, men dere må ikke, sa Ambjørnsen og åpnet for muligheten for å jobbe videre med tekstene.

– Vi har laget denne konkurransen litt som et forlag. Dere som ble nominert er liksom antatt, så kan derre velge om dere vil ta jobben med tekstene videre, smiler forfatteren.

– Alle tekstene er veldig fine. Anne Grete og Andreas har levert noveller. Du vinner fordi din er mest ferdig, sa Ambjørnsen for å påpeke at det var tett i feltet.

Tredjemann hadde levert et kåseri eller en bloggttekst, og fikk seg en ekstra overraskelse på bakrommet.

– Kona lager en tysk antologi og vil ha de elleve første linjene i teksten din. Hvis du vil. Så da kan du faktisk debutere i Tyskland, fortalte Ambjørnsen en overrasket Lyngmo-Heian.