Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan Anne Grete få tett oppfølging av Ambjørnsen

Artikkelen er over 6 år gammel

Anne Grete Vatne-Larsen fra Sandefjord er vinner av årets Ambjørnsenpris og fikk hederen av forfatter Ingvar Ambjørnsen selv i kulturhuset Bølgen lørdag kveld.

Det var Ingvar Ambjørnsen selv som delte ut prisen på 20.000 kroner, i tillegg til et tilbud om tett oppfølging av forfatteren selv.

Dette skjedde under årets Kulturnatt i Larvik lørdag kveld.

De nominerte dette året var Ørnulv Lyngmo-Heien fra Holmestrand, Andreas Nelu Bentzrød fra Stavern og altså Anne Grete Vatne-Larsen fra Sandefjord som stakk av med sjekken og førsteplassen.

Rangeringen til de andre var Nelu Bentzrød med andrepremie på kroner 8.000 og Lyngmo-Heien med tredjepremie på kroner 5.000.

LES OGSÅ: Nominert til Ambjørnsen-prisen

Ambjørnsenprisen

Etter flere år som en lokal pris i samarbeid med Østlands-Posten har man nå utvidet samarbeidet til også å omfatte Litteraturuka i Vestfold og leter dermed etter forfatterstemmeri hele fylket.

Ambjørnsenprisen inviterer Vestfolds unge mellom 14 og 20 år til å sende inn sine tekster til en skrivekonkurranse der de blir vurdert av forfatteren selv, pluss en jury som består av Kurt Aust og Kjersti Wold.

Prisen er tidligere delt ut i 2012 og 2013. I 2014 fant ikke Ambjørnsen noen gode nok tekster blant de innsendte.

Kommentarer til denne saken