– Nå er det på tide å melde seg på til Kulturnatt. Det er jo årets store kulturhappening, sier Arve Karlsen som sammen med Camilla Svendsen er arrangører fra kulturkontoret.

– Det betyr mye å få med flere lokale aktører. Dette er virkelig dagen for å vise seg fram, legger Svendsen til.

Et opplevelsesdøgn

Kulturnatt er døgnet da de fleste som driver med kulturaktiviteter stiller opp på en gigantisk dugnad for å få hele byen til å syde av aktivitet.

Gjennom mange år har denne dagen etablert seg som en viktig markering av kulturlivet og en stor opplevelse for et stadig voksende publikum.

– Det er de frivillige og lokale som bærer hele Kulturnatt, mens vi gjør det vi kan for å tilrettelegge, forklarer Karlsen som både vil ha påmelding fra alle som har vært med før, og gjerne noen nye aktører.

– Kor, korps og band er veldig flinke til å melde seg på. men vi er jo også en poesiby og har mange kunstnere. kanskje vi kan få vist mer av det også, undrer han.

Les også: Kulturnatt med bredt program

Les også: Kulturnatt for liten og stor

November er fint

– Det hadde vært fint å finne på mer utendørs, selv om det er november, mener Svendsen.

– Det er vi med på å legge til rett for. Ute er ingen hindring, lover Karlsen.

Som før vil mye av aktivitet foregå rundt og i Sliperiet, Mikrobryggeriet og museet, Bølgen, Larvik kirke, Herregården og Tollerodden. Den aksen og med muligheter både i uterommene og på utesteder i dette området.

– Det blir nok etter samme lest som før. Det fungerer jo og gir muligheter for å fange hele spennvidden fra barn, og unge til voksne, sier Karlsen.

Utfordrer kunstnerne

– Kunstnere vil vi gjerne ha flere av. Vi kan lage gallerier, påpeker Karlsen, mens Svendsen vil gå lengre.

– Kunst kan også skje der og da. kanskje lokale kunstnere kan utfordres til å gjøre noe live, undrer Svendsen.

For en del år siden gjorde Linda Oloey Johannessen et stunt der hun sto midt i elva og malte et bilde som gikk til en god sak.

– Slike ting hadde vært veldig moro å få til, sier begge.

I tillegg til all lokal aktivitet vil arrangørene hente inn noe krydder fra nasjonale aktører. men det er bare litt krydder altså.