Gå til sidens hovedinnhold

Meld deg på Kulturnatt nå!

Artikkelen er over 5 år gammel

Den andre lørdagen i november er det alltid Kulturnatt i Larvik. Her kan alle som vil vise seg fram, eller skape en opplevelse, være med.

– Nå er det på tide å melde seg på til Kulturnatt. Det er jo årets store kulturhappening, sier Arve Karlsen som sammen med Camilla Svendsen er arrangører fra kulturkontoret.

– Det betyr mye å få med flere lokale aktører. Dette er virkelig dagen for å vise seg fram, legger Svendsen til.

Et opplevelsesdøgn

Kulturnatt er døgnet da de fleste som driver med kulturaktiviteter stiller opp på en gigantisk dugnad for å få hele byen til å syde av aktivitet.

Gjennom mange år har denne dagen etablert seg som en viktig markering av kulturlivet og en stor opplevelse for et stadig voksende publikum.

– Det er de frivillige og lokale som bærer hele Kulturnatt, mens vi gjør det vi kan for å tilrettelegge, forklarer Karlsen som både vil ha påmelding fra alle som har vært med før, og gjerne noen nye aktører.

– Kor, korps og band er veldig flinke til å melde seg på. men vi er jo også en poesiby og har mange kunstnere. kanskje vi kan få vist mer av det også, undrer han.

Les også: Kulturnatt med bredt program

Les også: Kulturnatt for liten og stor

November er fint

– Det hadde vært fint å finne på mer utendørs, selv om det er november, mener Svendsen.

– Det er vi med på å legge til rett for. Ute er ingen hindring, lover Karlsen.

Som før vil mye av aktivitet foregå rundt og i Sliperiet, Mikrobryggeriet og museet, Bølgen, Larvik kirke, Herregården og Tollerodden. Den aksen og med muligheter både i uterommene og på utesteder i dette området.

– Det blir nok etter samme lest som før. Det fungerer jo og gir muligheter for å fange hele spennvidden fra barn, og unge til voksne, sier Karlsen.

Utfordrer kunstnerne

– Kunstnere vil vi gjerne ha flere av. Vi kan lage gallerier, påpeker Karlsen, mens Svendsen vil gå lengre.

– Kunst kan også skje der og da. kanskje lokale kunstnere kan utfordres til å gjøre noe live, undrer Svendsen.

For en del år siden gjorde Linda Oloey Johannessen et stunt der hun sto midt i elva og malte et bilde som gikk til en god sak.

– Slike ting hadde vært veldig moro å få til, sier begge.

I tillegg til all lokal aktivitet vil arrangørene hente inn noe krydder fra nasjonale aktører. men det er bare litt krydder altså.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.