Midtgaard med fele- og papegøyemotiver

Produktiv: Kjell Midtgaard har tatt den gamle legefrakken inn i varmen igjen etter at han begynte som maler.

Produktiv: Kjell Midtgaard har tatt den gamle legefrakken inn i varmen igjen etter at han begynte som maler. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når natta kommer krypende og senga skriker etter selskap, smyger Kjell Midtgaard seg ut i malerbua, skjenker seg et glass godt rødt, setter på litt slåttemusikk og henter fram malerpenselen. Fra i dag kan du se 23 av bildene hans på Galleri Laila.

DEL

– Kanskje stiller jeg ei hardingfele, og kanskje velger jeg Händels musikk til arbeidet. Men det har blitt en sann glede dette med å male, sier Kjell Midtgaard og drar på seg en gammel legefrakk full av friske farger.

– Jeg er glad i farger. Litt for glad mener mange som driver i samme bransje, sier Kjell og henter fram både felemotiver og de klassiske frukt- og flaskemotivene.

– Og papegøyene, sier han og viser de snakkende fuglene i alle regnbuens farger.

Les også: – Det har vært helt enormt med mennesker – faktisk flere enn jeg noensinne har opplevd 

Papegøyer og felehoder

– Du ser hvorfor jeg maler papegøyer? spør han og henter fram en fele malt i nesten de samme fargene.

– Felehalsen- og -hodet. Det er helt likt på et papegøyehode, forklarer Kjell Midtgaard som fra lørdag 5. mai er klar med 23 bilder hos Laila Leknes i Stavern.

– Jeg har gått i lære hos Dag Frogner siden 2003 helt til han gikk bort for noen år siden. Han påpekte stadig at jeg brukte for sterke farger, men jeg klarer likevel ikke å la være, ler Kjell.

Mye å vise fram: Kjell Chr. Midtgaard trives med hobbyen sin ved siden av felespillinga, skrivinga og alle de andre oppdragene.

Mye å vise fram: Kjell Chr. Midtgaard trives med hobbyen sin ved siden av felespillinga, skrivinga og alle de andre oppdragene. Foto:

Hoper seg opp

Midtgaard hadde også en egen utstilling i 2011 med bare felebilder. Alle som ett ble solgt, og om det samme skjer denne gangen, vil han ikke ha sagt noe om.

– Det har hopet seg opp med bilder, så selv om denne utstillingen er litt spontan er det bestandig moro å vise fram det man har gjort, sier Midtgaard som ikke klarer helt å slippe taket i fargebruken.

– Er ikke gode farger litt av vitsen med malinga da? Jeg har også vært mye hos Åke Berg og sett det han gjør. Jeg er veldig glad i Åke Berg og fargebrukens hans, poengterer Midtgaard som for de fleste kanskje er mest kjent som felespiller.

– Jeg har spilt fele siden jeg var 15 år, og har en eller annen fele framme hver eneste dag fortsatt. Den er også fargerik så musikken og kunsten har noe felles, sier Kjell Midtgaard.

Bildene hans henger utstilt fra 5.- til 18. mai på Galleri Laila.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags