Gå til sidens hovedinnhold

Kyststi gjennom Tjølling

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi ser i dagens ØP (16.11) at Larvik og Omegn Turistforening har et innlegg vedrørende kyststien gjennom Tjølling. Der hevdes det at Turistforeningen ikke hadde kontakt med grunneierne vedrørende kyststien. Som grunneier på Kaupang må vi bare hevde at dette er direkte løgn. Vår første befatning med planene om kyststi var en henvendelse fra Turistforeningen om å få til et møte i forbindelse med stien. Vi fikk besøk av en representant fra Turistforeningen som hadde med seg et forslag til hvor stien skulle gå over vår eiendom.

Det utkastet viste en sti gjennom hagen vår. Dette var vi selvfølgelig ikke interessert i, og i første omgang avviste vi dette. Da uttalte representanten at da måtte de kontakte kommuneadvokaten. Dette syntes vi var i overkant av «forhandling», men etter hvert foreslo vi stien et annet sted på vår eiendom, et stykke unna bebyggelsen. Dette ble vi enige om og det er der stien er foreslått i dag. Vi har ennå ikke undertegnet noen avtale med kommunen om dette, all den tid det fremdeles ikke er helt klarlagt om stien skal gå over vår eiendom, bru over Bjønnesbekken og videre langs vannkanten til Bjønnesstranda.

Kommentarer til denne saken