La musikk- og danselinja ved Thor Heyerdahl videregående skole få leve

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fylkesrådmannen i Vestfold og Telemark har innstilt til vedtak at utdanningsprogrammet Musikk og dans ved Thor Heyerdahl videregående skole skal fases ut og nedlegges. Dette har skapt skarpe reaksjoner og stor fortvilelse her i Larvik, noe blant annet leserinnlegg i Østlands-Posten har vist til fulle.

Dette engasjerer også Tjølling Sangforening og Larvik kammerkor. 27. oktober i fjor framførte våre to kor sammen verket «Gloria» av Antonio Vivaldi, et klassisk verk på 11 satser. Stedet var Østre Halsen kirke, som for anledningen var helt fullsatt. Elever fra Musikk og dans ved Thor Heyerdahl videregående skole stilte med flere sangere i koret og utgjorde nesten hele orkesteret. Dette gjorde elevene med en dyktighet og musikalitet som både gledet og forbløffet. Det var virkelig unge lovende musikere og sangere vi her så og hørte! Det manglet da heller ikke på lovord etterpå! Ungdommene selv ga etter konserten uttrykk for at det hadde vært krevende, men veldig inspirerende å være med på et så stort verk.

Konserten ble ledet av én av musikklærerne ved musikk- og danselinja. I lang tid hadde «Gloria» stått på timeplanen for disse elevene. Det var ikke vanskelig å skjønne at elevene hadde fått glimrende instruksjon og at de selv hadde nedlagt en imponerende innsats for å tilegne seg dette store, klassiske stoffet. De medvirkende elevene var i høy grad med på å bære denne konserten!

Det er tragisk at utdanningsprogrammet Musikk og dans i Larvik nå foreslås utfaset og nedlagt. Elevene der gir uttrykk for hvor mye denne linja betyr for dem. Der kan de få utvikle sine ferdigheter og talent, der kan de få realisere viktige sider ved seg selv, – til berikelse for livet videre. Linja kan gi elever inspirasjon og motivasjon til å fullføre skolegangen. Det er viktig at videregående skoler rommer et mangfold av tilbud hvor flest mulig kan finne noe som passer for dem. Det er bruk for alle!

På skolen er elevene på musikk- og danselinja viktige for hele miljøet. Det er også en velkjent sak at elever som går eller har gått på denne linja, er verdifulle instruktører og medarbeidere i mange deler av kulturarbeidet i vår kommune.

Kulturelt, sosialt og menneskelig sett vil Larvik snart bli en fattigere kommune uten musikk- og danselinja, med alle dens engasjerte elever og dyktige lærere. Det må ikke skje! Det er derfor vår sterkeste oppfordring til politikerne som skal avgjøre denne saken: La utdanningsprogrammet Musikk og dans ved Thor Heyerdahl videregående skole få leve.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.