Et vitne forklarer at han kom kjørende i voldsom fart og mistet kontrollen under forbikjøring.

Ulykken skjedde et stykke nord for krysset Damtjernveien/Lågensdalsveien, ved Skjerven i Lågendalen. Ifølge Vestfold-politiet har en bil havnet utenfor veien da den skulle kjøre forbi en annen.

Bilen havnet på taket. Det var to personer i bilen. Alle nødetatene rykket ut til stedet. Vestfold-politiet opplyser at veien på ulykkesstedet er stengt i begge retninger. Veivesenets ulykkesgruppe og kriminalteknikere er på vei til stedet.

– Det er vanskelig å si når teknikerne er ferdige med sine undersøkelser, men vi håper det kan skje i løpet av et par timer, sier operasjonsleder Inge Omli Landsrød i Vestfold-politiet.

En Sandefjord-kvinne i 50-årene kjørte bilen som ble forbikjørt av sportsbilen. Hun forteller at den røde italienske sportsbilen kom susende i en voldsom fart og suste forbi henne. Men da den hadde passert, mistet sjåføren kontrollen og snurret rundt på veien før den endte i grøfta.

– Reagerte sterkt

Like etter kom en Porsche og en Ferrari på prøveskilter også susende, de skal ha vært i følge med de to som satt i bilen som lå i grøfta. Da satt Sandefjord-kvinnen allerede med telefonen i hånden for å varsle ambulanse og politi.

– Da kom de som var i de andre sportsbilene bort til meg og sa at det var helt unødvendig. Det reagerte jeg sterkt på.

– Etter litt tid kom det to personer ut av bilen som hadde havnet i grøfta. Begge sa at de var OK. Men så begynte han ene å bli dårligere. Da la vi ham på bakken, forteller kvinnen, som har en viss kunnskap om førstehjelp.

Etter hvert kom brannmannskaper og ambulansepersonell til på stedet. Sjåføren av sportsbilen ble vurdert av helsepersonell til å være så skadet at han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med legehelikopter.

Politiets operasjonsleder Inge Omli Landsrød bekrefter at politiet har mottatt vitneforklaringer om at de to andre sportsbilene skal ha vært i følge med bilen som havnet utfor veien.

– Vi er ennå på stedet og tar opp forklaringer, og vi jobber med saken. Og vi jobber med å få tak i folk, sier han.

Klokken 15.47 meldte Veitrafikksentralen at veien var åpnet igjen.

– Ulykkesanalysegruppen til Statens Vegvesen er ferdig på stedet og veien er igjen åpnet for ferdsel, opplyser politiet.