Nesjar arrangerte igjen en kamp som er et eliteserielag verdig, og klubbens yngste håndballspillere stilte opp som maskoter og hjalp til med blant annet flaggbæring og innmarsj.

ØP tok en prat med to åtteåringer som spiller på klubbens 2014-lag. Både Greger Gulbrandsen og Marius Emiil Lund syntes det var litt stas og litt skummelt å være på banen sammen med spillerne i forkant av oppgjøret mellom eliteserielagene Larvik og Aker.

– Jeg er litt nervøs for å løpe foran alle på tribunen, for jeg har litt sceneskrekk. Heldigvis har jeg med meg Marius, smiler Greger og titter bort på kameraten like før gutta skal i aksjon.

Greger hadde aldri sett Larvik HK spille før, og han husket heller ikke navnene på spillerne. Marius har vært på flere kamper i Jotron Arena, og han har en soleklar favorittspiller.

– Det er Guro Ramberg, fastslår han – og gutta røper samtidig at de trener håndball rett som det er.

– Vi trener hver tirsdag, hele året rundt, sier Greger før han og resten av Nesjar-gjengen må gjøre seg klare til kamp.

(Saken fortsetter under bildeserien)

Bildeserie

Larvik Håndballklubb i Nesjarhallen

Mange sto fram

Guro Ramberg er som kjent ute med korsbåndskade en god stund til, men søndag ettermiddag var det nok av Larvik HK-spillere som viste god form mot Oslo-laget Aker. Emma Skinnehaugen skinte på sin venstre kant og ble toppscorer med sju mål.

Maja Furu Sæteren er virkelig god for tiden, men etter 12 scoringer mot Vipers i midtuka har hun slitt med sykdom. Mot Aker ble det mye hvile, men den kommende storspilleren satte likevel inn seks mål. Også Amanda Kurtovic (seks mål) sto fram både som skytter og servitør i viktige faser av kampen.

Banens beste spiller ble playmaker Andrea Rønning – også hun med seks fulltreffere. Hun er viktig i både forsvar og angrep, og midtbacken går alltid foran med en herlig vilje til å fighte om hver ball.

– Det var deilig å endelig vinne. Vi var svake mot Fredrikstad, men vi spilte en svært god kamp mot Vipers sist – selv det ble tap. I dag synes jeg hele laget sto fram og bidro til en viktig seier. Det var også gøy å spille her i Nesjarhallen. Publikum kommer tett på oss, og det blir en herlig stemning når det går bra. Nå er det bare å ta med godfølelsen videre, for kampene kommer tett som hagl de neste ukene, smiler Rønning.

– Mer intimt her

En annen som syntes det var artig å spille på neset, er Larvik-keeper Ingrid Lauritzen. Hun har tidligere spilt for Nesjar.

– Det er alltid gøy å komme hit og spille kamper. Jeg har spilt fire år for Nesjar, og jeg har mange gode minner fra denne hallen. Det er mer intimt her enn i Jotron Arena, og da blir opplevelsen enda morsommere. Likevel var det viktigste at vi fulgte kampplanen og tok en viktig seier. Vi var gode offensivt, men det er ikke bra nok å slippe inn 31 mål, påpeker elektrikeren fra Tveteneåsen.

Etter søndagens oppgjør tok Larvik HK iallfall en midlertidig retur til medaljeplass i serien, selv om noen av motstanderne har én kamp til gode på de hvite og røde.

– Målsettingen vår er fremdeles topp seks, men det er selvsagt lov å drømme om en medalje, avslutter Ingrid Lauritzen.

I neste serierunde blir det toppkamp mot Storhamar på bortebane. Kampen spilles i mjøsbyen førstkommende lørdag.

Kampfakta

Eliteserien, 13. serierunde

Larvik HK - Aker 37-31 (17-14)

Nesjarhallen, 411 tilskuere

Larvik HK: Eli Skogstrand, Ingrid Lauritzen – Thea Bakås 2, Emma Skinnehaugen 7, Emma Døvle 1, Marianne Haugsted 2, Ingrid Vinjevoll, Andrea Rønning 6, Polina Gencheva, Amanda Kurtovic 6, Tiril Rosenberg 4, Maja Furu Sæteren 6, Mie Elen Rakstad 2, Astrid Løke 1.

Toppscorer Aker: Marie Berg 7

Dommere: Iselin Tøraasen og Carina Pettersen

Utvisninger: Larvik HK: 3x2min. Aker: ingen

ØP-børsen:

3 baller:

2 baller: Andrea Rønning, Maja Furu Sæteren, Emma Skinnehaugen, Amanda Kurtovic

1 ball: Tiril Rosenberg, Marianne Haugsted

Neste kamp: Storhamar - Larvik HK, lørdag 28. januar