Gå til sidens hovedinnhold

Lån alt du trenger, og helt gratis: Nå er Bua endelig åpen

Artikkelen er over 1 år gammel

Endelig er utlånsordningen til Larvik kommune i gang. Her kan du låne absolutt alt du trenger til turen, til sommeren i hagen eller til livet på stranda.

I mars kunne Østlands-Posten fortelle at du kunne låne truger, ski, pulk og alt du trengte for å dra på tur, og helt gratis. – Alle kan låne, utbasunerte Idrettsleder Kjetil Lundeberg og prosjektleder Siren Sylta fra kommunen.

Så kom koronaen, og tilbudet ble lagt på is.

Men det er like perfekt å åpne lånetilbudet nå, for i første etasje på Verdensmesteren skole bugner det av aktivitetsutstyr som passer til varme dager. Sykler, sykkelvesker, sykkeltraller, hjelmer og låser. Telt, soveposer, hengekøyer og stormkjøkken. Padlebrett og årer, padlevester, eller krabbefiske-utstyr, dykkermasker og svømmeføtter. Eller ting og tang til aktiviteter i hagen, som krokket eller en full frisbeegolf-pakke.

I bunnen av saken kan du se noe av det Bua låner ut gratis.

Slipp å pakke bilen full

Utvalget er som i en sportsbutikk, og herfra kan du gå med alt du trenger for å gjøre noe nytt. Eller noe du ikke har gjort på en stund. Tilbudet sikter seg inn mot barn og unge, derav navnet Bua, men det gledelige er jo at de unge må ha med seg en voksen, og dermed er det for alle og enhver.

– For besteforeldre som får besøk, foreslår Siren Sylta, og legger til at da trenger ikke barnebarna ha med seg hele utstyrsparken. Eller hvis du har lyst til å teste å dra på telttur. Telting har jo andre sagt at kommer til å ta av i sommer.

LES OGSÅ: Her er det allerede fullt trøkk: – Vi har tredoblet antall gjester

– Jeg vil anbefale å prøve litt nye ting. Som padlebrett eller tur i skogen med telt. Og så prøve alpint eller langrenn til vinteren, sier Joachim Nebel-Kristiansen, som også er ansatt i kultur- og idrettsseksjonen i kommunen.


Han grep sjansen da han fikk den, for da sportsbutikken han jobbet for ble nedlagt, ble han med på lasset.

– Det var en gyllen mulighet til å ta vare på interessen og gjøre noe annerledes, sier han, og ser fram til å introdusere både voksne og barn for friluftslivets gleder.

Alt det friluftshjertet begjærer

Alt utstyret er splitter nytt. Det skal behandles deretter. Hvis du lurer på om du egentlig liker for eksempel å spille frisbeegolf, kan du låne utstyr for å teste det ut.

Bildeserie

En masse utstyr å låne

Eller du kan være turist og trenge å finne på noe. Uansett lommebok og sivilstatus. Det er miljøvennlig også, for det er velkjent at vi kjøper og kaster altfor mye. Er du på telttur én gang i året, kan du heller låne her enn å kjøpe nytt.

– Derfor satser vi heller på bredde enn å ha mye, sier Sylta.

LES OGSÅ: Nå har denne dukket opp på den populære badeplassen: – Synes ikke det er for mye forlangt å kreve litt betaling

Det er fritt fram å låne det du vil. Utlånstiden er ei uke, og du må registrerer deg på Bua sine nettsider. Da får du tilgang til de aller fleste utstyrsbibliotek landet over.

– Håpet er at sommer-Bua i Larvik skal bli det vinter-Bua er i Trysil, sier Sylta, og inviterer alle inn for å ta en titt i de bugnende hyllene.

Senere kan det bli anledning til å reservere utstyr, men nå må du ta turen innom for å sjekke i levende live. Åpningstidene er mandag, onsdag og fredag fra klokka 14 til 18.

Kommentarer til denne saken