LANDET RUNDT: Det var ved 17-tida fredag at femåringen Gabriel Dyrnes var ute for å plukke blomster, men i stedet kom hjem med to lange hårfletter. 

– Han hadde funnet dem rett oppfor Mekonomen på Tomasjord, og trodde det var dukkehår. Jeg så med en gang at håret var ekte, og syntes det var litt ekkelt, forteller mamma Sylvi Merete Dyrnes.

LES OGSÅ: 22-åring fra drammensområdet innrømmer å ha skutt mann i ansiktet

– Håper at dette blir oppklart

Hun sier flettene er 25–30 centimeter lange, av afrohår, og at de er klippet rett av. Hva som egentlig har skjedd vet hun ikke, men hun frykter at noen kan ha vært utsatt for mobbing.

– Jeg fikk en liten muring i magen, og kan ikke tro at det er noen som har gjort dette av fri vilje. Jeg er redd det har skjedd noe som ikke skal skje, og håper at dette blir oppklart, sier hun.

LES OGSÅ: 17-åringens mor: Ingen er tjent med at det utøves mer vold

Tar imot opplysninger

Dyrnes leverte fredag kveld flettene inn til politiet. Der er det ikke uvanlig at man får inn mye rart, men avklipte fletter har politiet ikke fått inn før.

– Vi synes også at dette er merkelig, men vi har foreløpig for lite å gå på til at vi kan starte noen etterforskning. Men vi tar hånd om flettene her, og får vi inn opplysninger om noe som kan knyttes til dette, så vil vi følge opp, sier operasjonsleder Øyvind Gundersen i Troms politidistrikt.

LES OGSÅ: Her blir det uteservering til 80 personer neste uke