Gå til sidens hovedinnhold

Landskytterstevnet på hjemmebane

Artikkelen er over 1 år gammel

I disse tider skulle det vært arrangert Landskytterstevnet på Elverum, og en stor gjeng med skyttere og ivrige supportere skulle vært på tur, men omstendighetene med covid- 19 satte også en naturlig stopper for gjennomføringen av det i år.

Fra leserne

Det frivillige Skyttervesen var kreative og valgte å arrangere en nasjonal korrespondanseskyting hvor hvert skytterlag arrangerer Landskytterstevnet på hjemmebane, og resultatene fra alle stevnene blir samlet til en felles resultatliste.

Onsdag 5. august var det duket for hjemme- LS på Styrvollbanen, og arrangementet ble lagt opp slik at det skulle ligne mest mulig på et ekte Landskytterstevnet. Med speakertjeneste, rød løper, oppropstelt og innmarsj til standplass til musikk som vekker LS- følelser, ble det et stemningsfylt arrangement.

Wear ble lokal skytterkonge

33 deltagere deltok på Hjemme- LS på Styrvollbanen med et stort aldersspenn fra 10 til 88 år på deltagerne.

Hans Kristian Wear ble skytterkonge på Styrvoll denne kvelden med 344p, men dessverre holder ikke resultatet til å hevde seg i toppen i den nasjonale konkurransen.

Hans Røsholt gjorde denne kvelden et LS-comback i en alder av 88 år, ca 20 år etter hans forrige deltagelse på Landskytterstevnet. Skyteformen var det ingenting å si på, og Hans leverte et praktfullt resultat på 328p i konkurransen.

Ungdommene gjorde det også bra denne kvelden. Ola Kristian Wear følger i sine fars fotspor å vant rekruttklassen med 340p, Annemarte Steinsholt vant eldre rekrutt med 340p, mens Martin Bergan vant junior med 349p!

Kvelden ble avsluttet med grilling og sosialt, hvor det ble god tid til å dele både nye og gamle LS-opplevelser og resultater.

Ungdommene og noen foreldre hadde rigget seg en liten LS- camp for anledningen og på torsdagen fortsatte det med skytterleir for de unge og håpefulle i laget, hvor det ble mye skyting og sosialt for dem.

Skytternes mestermøte

Torsdag 13. August er det duket for skytternes mestermøte på NRK hvor tidligere konger, dronninger, prinser og prinsesser, samt noen andre utvalgte skyttere møtes til et mestermøte på Oslo Østre sin skytebane. Dette arrangementet går uten publikum til stede, men NRK sender direkte fra hele arrangementet. TV sendingene begynner kl. 14.15 og holder på frem til kl. 19.00, før det blir direktesendt finale med de best kvalifiserte skytterne kl. 19.45.

Styrvoll sitt store håp Hans Kristian Wear er kvalifisert til mestermøtet etter sin kongetittel i 2012, og skal skyte kl. 17.20 denne ettermiddagen. Vi håper på gode resultater og at han kvalifiserer seg til finalen senere på kvelden!

LES OGSÅ: Femte strake tap for Fram Larvik

LES OGSÅ: Hans Kristian har mulighet til å bli skytternes mester: – Jeg har helt klart ambisjoner

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.