Elsa og Sigvart er med å slå den sterke rekorden fra i fjor: – Jeg tror at det er veldig godt for kroppen

SOMMERLES: Elsa Amalie Aske (12) og Sigvart Henning Aske (6) bruker sommerkveldene på å lese bøker.

SOMMERLES: Elsa Amalie Aske (12) og Sigvart Henning Aske (6) bruker sommerkveldene på å lese bøker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lesekampanjen Sommerles har i år slått rekorder både i Larvik og på nasjonalt nivå. Susanne Bolstad, leder for barn- og ungdomsavdelingen ved Larvik bibliotek oppfordrer foreldre til å motivere barna til å lese mer i sommerferien.

DEL

I fjor var det 670 barn med på lesekampanjen Sommerles fra Larvik. I år har deltakertallet steget til nærmere 800, noe som er en rekord i Larvik. På nasjonalt nivå har det også blitt satt rekord med 100.000 brukere.

– Dette er fantastisk at så mange barn vil være med. Vi blir veldig glad når vi får besøk av både unge og voksne i sommervarmen, forteller Susanne Bolstad, leder for barn- og ungdomsavdelingen på Larvik bibliotek.

Les også: Eventyrlig vår for norsk film, men ikke helt topp i Bølgen: – Bare vent til høsten!

(saken fortsetter under bildet)

LESING ER GØY: Sigvart Henning Aske (6) forteller at favorittboka hans, som han har lest i sommer, er Sjøsterk-familien.

LESING ER GØY: Sigvart Henning Aske (6) forteller at favorittboka hans, som han har lest i sommer, er Sjøsterk-familien. Foto:

– Det er gøy og lærerikt

Søskenparet Sigvart Henning Aske (6) og Elsa Amalie Aske (12) er to av de 800 fra Larvik som er med på årets lesekampanje. De forteller at de allerede har lest tre bøker hver i sommer og har planer om å lese enda flere. Sigvart forteller at han har fått en god rutine med å bade hele dagen, for å så lese litt før han legger seg om kvelden.

– Jeg tror at det å lese bøker er veldig godt for kroppen, pluss at lesing kan ta deg med på en eventyrreise, sier Sigvart.

Lillebror Sigvart skal begynne i 2. klasse til høsten, mens storesøster Elsa Amalie er klar for siste året på barneskolen. Hun synes det er fint å holde leseferdighetene ved like i løpet av sommerferien slik at hun kan være forberedt når hun begynner på skolen igjen.

– Sommerles er veldig gøy og lærerikt. Jeg synes det er fint å kunne ha oversikt over bøkene jeg har lest, forteller Elsa Amalia.

(saken fortsetter under bildet)

DIGITAL LESEKAMPANJE: Er du med i Sommerles kan du registrere bøkene dine på nettstedet og motta poeng og premier.

DIGITAL LESEKAMPANJE: Er du med i Sommerles kan du registrere bøkene dine på nettstedet og motta poeng og premier. Foto:

– Grunnlaget for all læring

Sommerles er et samarbeid mellom Vestfold fylkeskommune, Vestfold bibliotek og Snuti. Det ble for første gang lansert i Vestfold i 2012, og ble digitalt i 2014. I år er samtlige fylker med på lesekampanjen, som varer fra 1. juni til 31. august.

– Lesing er grunnlaget for all læring, og det er fint å se at så mange barn er med på kampanjen, sier Susanne Bolstad.

Den digitale lesekampanjen er et nettsted hvor barna kan registrere bøkene de har lest, og dermed motta poeng og fysiske premier som kan hentes på biblioteket.

– Det er noe med de små oppmuntringene og premiene underveis som gir god motivasjon for barna. Det er nok noen som kun er med på Sommerles for premiene, men de får uansett lest noen bøker. Også er det selvfølgelig noen som ville lest bøker uansett, forteller Bolstad.

Bolstad legger også til at hun oppfordrer foreldre til å engasjere barna sine til å lese mer i løpet av sommerferien.

Artikkeltags