Bibliotekforslag engasjerer og møter stor motbør – hva mener du?

FLYTTE ELLER IKKE FLYTTE: Et forslag om å flytte biblioteket engasjerer ØPs lesere. De aller fleste at dette er noe kommunen ikke bør ta seg råd til, og at dagens plassering er god.

FLYTTE ELLER IKKE FLYTTE: Et forslag om å flytte biblioteket engasjerer ØPs lesere. De aller fleste at dette er noe kommunen ikke bør ta seg råd til, og at dagens plassering er god. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bør biblioteket flyttes ut av sentrum og ned til Sanden? Det spørsmålet har engasjert ØPs lesere voldsomt de siste dagene. Og fra de aller aller fleste kommer et rungende nei! Hva mener du?

DEL

Rådmann Jan Arvid Kristengård løftet forrige helg frem tanken om å skape et kunnskapssenter og bibliotek i Indre havn. For så vidt ingen ny tanke.

Arkitekt og byutvikler Niels Torp, som tegnet Bølgen, kom allerede i 2003 med et innspill om å flytte biblioteket ned til frigjorte arealer fra Jernbaneverket ved Skottebrygga. Senere kom han med en idé om å bygge ut Bølgen til bibliotek.

Tanken var at kulturhuset kan bygges ut i retning Stavernsveien og få 1.600 kvadratmeter ekstra, fordelt på to etasjer.

– Selve utbyggingen vil være veldig enkel. Det blir omtrent som å dra ut et trekkspill, sa Torp, som allerede hadde en grovskisse klar.

Kulturhussjef Andreas Gilhuus fortalte så lørdag at han likte tanken på et bibliotek knyttet til Bølgen. Det er det på langt nær alle som er enige i, for å si det forsiktig.

Nederst i artikkelen kan du avgi din stemme!

Trekker frem økonomi

I forbindelse med begge de to sakene har nemlig kommentarene vært mange. Og tydelige. Flytting av biblioteket engasjerer tydeligvis, og de aller fleste er negative til tanken. Og mye har sammenheng med kommunens haltende økonomi.

«Hvor skal pengene til dette prosjektet hentes fra?» spør for eksempel Raymond Haugen.

«Slott, på slott seg bygger (Les luftslott). Stormannsgalskapen rir kommunens ledelse», skriver Jan Morten Lillehagen.

«Kommunen klør etter å bruke penger. Nå må de snart begynne å roe seg», mener Ivar Nikolaisen.

«Nå må det bli slutt på dette bygge-tullet når kommunen allerede er konkurs!! Har politikerne i denne byen gått fullstendig fra vettet?? Vi har en sprengt helse- og eldre- omsorg og stor grad av barnefattigdom i byen vår, og DETTE skal det brukes penger på! Ærlig talt!!» tordner Unni Elisabeth Fevang Tafjord.

Og slik fortsetter det.

«La biblioteket ligge der det er og bruk pengene på eldre og syke. Er på tide at politikere i Larvik stikker finger’n i jorda og bruker vettet (om de har noe)» skriver Rediun Nikloaisen.

«Sludder og pølsevev! Først må vi dekke primærbehovet til eldre og pleietrengende! Hva betyr vel nytt bibliotek når vi allerede har ett, dersom kommunen vår ikke er god å bo i for ALLE???», skriver May-Lene Lia.

«Det har vi ikke penger til...punktum finale. Nå må vi våkne da» mener Mari Cesilie Saubø.

«Fungerer der det er... Hvordan skal en komme seg på biblioteket i rushen? Og har da en hel del andre oppgaver å bruke pengene på her i byn» skriver Sonja Jaerson.

Bør ligge der det er

Andre trekker frem dagens beliggenhet i Badeparken som bra, og at det bare er dumt å endre på det.

«Nei, biblioteket bør ligge der det er. Folk vil ha det der og der er det mye brukt og enkelt for alle brukere å komme til. Det er det ikke ved Bølgen. Skjønner ikke det maset om flytting når ingen ønsker det. Annet enn de som ikke bruker Biblioteket», skriver Marianne Rosvold.

«Biblioteket ligger fint der det er! Hvorfor bygge nytt når det gamle fungerer og har perfekt beliggenhet. Og hvor skal larvik kommune ta pengene fra?» spør Anne Refsholt.

Mens Unni Reidun Knive skriver: «La nå biblioteket være der det er, det ligger fint i Badeparken og har gode parkeringsforhold. Det er viktig at vi også har aktivitet i øvre del av sentrum. Alt kan ikke ligge i indre havn. Bruk kommunens midler på andre primæroppgaver som helse, eldreomsorg og skole.»

«Hvorfor bygge nytt når det fungerer det en har? Lett tilgjengelig er det idag også - midt i byen nesten. Og hvor skal de ta pengene fra? Skjære ned på eldrebudsjettet kanskje?» skriver Laila Huseby Ludvigsen.

«Perfekt måte å ødelegge Larvik by på det. Bare dra alt ut av sentrum og legg det et annet sted, så blir man megahappy for at alt går konkurs og dundas i sentrum», skriver Phillip Thomassen.

«Liker biblioteket der det er, i badeparken. Flott beliggenhet ved sentrum, buss, parkering, nydelige uteområder. Ser for meg ut som unødvendig pengebruk å flytte», skriver Ingvild Hasle Lysnes

Og da har vi altså, tro det eller ei, bare valgt ut et utdrag av kommentarene.

Noen er positive

Alle er imidlertid ikke negative.

«Supert å legge den til Bølgen», mener for eksempel Aage Pettersen.

«Flott tanke. Biblioteket er en viktig arena. De trenger mer plass for at de skal kunne levere framtidige tjenester. Tenk alle arrangementer som biblioteket leverer. Fulle hus», skriver Bjarte Gjone.

Mens Reidar Nordby trekker inn en annen kommunal og omdiskutert bolig.

«Festiviteten burde egne seg til bibliotek», skriver han.

Hva mener du? Bør biblioteket flyttes til Indre havn? Eller kanskje et annet sted?

Artikkeltags