Inviterer til pepperkakeby med mening

Inviterer: - Alle som vil delta kan levere inn pepperkakehus hos Close Up så snart som mulig, sier Larvik Bys Paal Espen Wingaard.

Inviterer: - Alle som vil delta kan levere inn pepperkakehus hos Close Up så snart som mulig, sier Larvik Bys Paal Espen Wingaard. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Larvik By samarbeider i år med Redd Barna og Privatmegleren om å lage tidenes største og mest meningsfylte pepperkakeby i Larvik.

DEL

– Vi ønsker å dra i gang pepperkakebyen igjen i Larvik sentrum og har fått lov til å bruke kjelleren til Close Up ved Torget som utstillingsplass, fortelle daglig leder i Larvik By, Paal Espen Wingaard

– Vi inviterer alle til å bygge hus og flytte inn i pepperkakebyen, og vi har fått til gavekort på 500 kroner til det flotteste og et til det mest kreative huset, sier Wingaard.

Ønsker å selge husene

Lederen i Larvik By sier også at man håper å kunne selge pepperkakehusene, dersom eierne tillater det, til inntekt for 50 års jubilanten Redd Barna og deres arbeid overfor barn.

– Til å hjelpe oss med dette har vi søkt og fått profesjonell hjelp fra Larvik by medlemmet Privatmegleren. De er begeistret for ideen og vil ta på seg oppgaven å selge husene på auksjon, sier Wingaard.

Når husene er solgt, håper Wingaard at de kan doneres vekk til lag, foreninger eller institusjoner etter kjøpers ønske slik at de kan bidra til en ekstra spiss på julen et sted.

– Dette kan for eksempel være på alternative julefeiringer, aldershjem, fengsel, eller lignende. Vi ber derfor om at de som skal arrangere alternative jul, institusjoner eller lignende kan ta kontakt hvis de kunne hatt glede av et pepperkakehus til sin julefeiring, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kreativt: Fra ØP-lesernes innsendte bilder av pepperkakehus i 2013.

Kreativt: Fra ØP-lesernes innsendte bilder av pepperkakehus i 2013. Foto:

Håper på stor interesse

Paal Espen Wingaard håper på solide budrunder der ute slik at sentrumsforeningen får inn et godt bidrag til Redd Barna, og at man får levert noen av pepperkakehus til de som ikke ellers ville fått gleden av å få knust et pepperkakehus der de feirer jul i Larvik.

– For å lykkes med disse intensjonene trenger vi en pepperkake-design-bake-pynte dugnad i Larvik. Vi utfordrer derfor alle bakeglade der ute; barnehager, arbeidsplasser, besteforeldre, industri, butikker til å bidra. Nå er det bare å finne fram kjevler, seigmenn, nonstop og melis og sette av en lunsjpause, en bakedag i barnehagen eller en ettermiddag med gode venner kan til bidra til et varmere samfunn, sier han.

Pepperkakehusene kan leveres i kjelleren til Close Up i perioden 1. til 6. desember. Her fyller man ut skjema med navn på huset, hvem som har gitt det og om man vil selge det eller ikke. Budrunden vil bli håndtert av Privatmegleren og starter 8. desember og varer til 21. desember.

Artikkeltags