Vamp og Postgirobygget til Stavernfestivalen

Vamp, som er et av Norges mest folkekjære band, kommer til Stavernfestivalen denne sommeren. Det gjør også Postgirobygget med sine kjente sommersanger.
Publisert

– Vi har fått med oss to store folkekjære band med musikk som folk kjenner seg igjen i. Vamp og Postgirobygget bidrar til bredden i programmet vårt, sier Roger Albin.

Han understreker at Stavernfestivalen er kjent for sin folkelige bredde.

– Vi er mer og mer på vei inn i det segmentet i tillegg til at vi beholder de unge. Det er en annen form for stemning på Stavernfestivalen enn på de andre skandinaviske festivalene, mener Albin.

Han betegner festivalen som folkelig, med hipp.

– Verken Postgirobygget eller Vamp er hippe, men de bidrar til at Staverfestivalen får den bredden den skal.

– Folk kan synge med til de norske tekstene?

LES ALT OM STAVERNFESTIVALEN HER

– Akkurat, de er koselige å høre på. Jeg er superfornøyd med å ha fått dem. Og det kommer mye mer, lokker han.

Hittil har festivalen sluppet et titalls artister til sommerens festival.

Det kommer vel rundt 30 til, sier Roger Albin.

Julepassene går unna

Han forteller at julesalget på billetter og pass er over all forventning.

– Det lønner seg å være raskt ute for å få tak i rabattert billett. Kjøper du pass til deg selv og kjæresten, sparer du 800 kroner på å kjøpe nå. Men vent gjerne til sommeren, for da tjener vi mer, ler han.

Det er to gode travere i musikkbransjen som kommer til Stavernfestivalen. Det populære Haugesund-bandet som ble startet i 1991, holder stand. Med sin folkemusikk blandet med viser og rock, er Vamp fortsatt ett av de bandene som er trekkplaster på konserter og festivaler landet over.

I sommer kommer altså bandet hit. De har gitt ut ti studioalbum, fått ti gullplater, tre platinaplater og to trippelplatina og vunnet fem Spellemannpriser.

Synger om folk

Vamps nyeste singel, "Amilia", ble laget under bandets sommerturné i år. De dro direkte i ABC studio i Etne etter turnéslutt og spilte inn sangen.

«Populas» er tittelen på Vamps tiende studioalbum. Tittelen er latin og betyr befolkning, og plata er intet mindre enn et konseptalbum bygd opp rundt skildringer av en samling særdeles fargerike karakterer. Noen reelle, andre fiktive, og noen midt imellom.

«Elmer» er sangen om Øyvind Stavelands to år gamle barnebarn, der han oppdager verden. «Kaspar og den gamle» beskriver hvordan en ung manns utrolige historie kan fortone seg sett med en gammel manns skeptiske øyne. I tillegg streifer plata innom bygdedans i Akershus, innbrudd i et vinmonopol og morgensol som stiger i en hage, samt tar for seg mer skjebnetunge temaer som båtflyktninger i drift i Middelhavet.

Si meg har du det bra?

I tillegg kommer det typiske festivalbandet Postgirobygget, kjent for sine udødelige sommerlåter "Idyll" og "En solskinnsdag".

Postgirobygget har 20-årsjubileum i år, så det er ikke noe nytt band det heller. Bandet startet under navnet The Pissed Off Sons, da fire av medlemmene gikk på marinteknisk linje på NTNU i Trondheim i 1994.

De spilte på det som kaltes Ruka for studentene. Men mellom konsertene var vokalist og gitarist Arne Hurlen hjemme i Rælingen og snekret sammen en CD kalt "Postgirobygget – vennligst lukk døren", sammen med kameraten Hein Bergersen. CD-en ble solgt til venner og bekjente, inntil den tok helt av. Arne trengte da et band til å følge opp suksessen med, og The Pissed Off Sons ble Postgirobygget.

Som igjen kommer til Stavernfestivalen og bidrar til feelgoodstemning og allsang.

Postgirobygget kommer til Stavernfestivalen til sommeren.

Postgirobygget kommer til Stavernfestivalen til sommeren. Foto:

Artikkeltags