Det er kun en skole i Larvik som får tilbudet, og det ble Mesterfjellet skole. Tilbudet er det Camilla Bach som skal lede, som er ansatt ved skolen.

– WePlay er et aktivitetstilbud for 5. til 7. trinn, hvor det er fokus på lek og samspill, og å oppleve mestring. Vi vil gjerne nå ut til dem som ikke driver med organisert idrett på fritiden, sier Camilla.

Omtrent en fjerdedel av norske barn mellom 9 og 15 år deltar ikke i organisert idrett på fritiden, viser fersk statistikk fra SSB.

LES OGSÅ: Nå har pilene snudd – men disse to vil ikke juble av den grunn: – Tallene er fortsatt for høye

Gratis

Tilbudet er gratis, og vil foregå etter skoletid én gang i uken.

– Det blir mye forskjellig lek, kanskje litt annerledes enn gymtimene, for vi prøver å ha et annet fokus. Vi vil være med på å skape samhold mellom elevene på de tre trinnene, så de blir litt bedre kjent, og kjent på en annen måte.


Camilla ser fram til å lede gruppene etter skoletid én dag i uka, fram til sommeren. Enn så lenge gjennomføres aktivitetene inne i Farrishallen, men håpet er å flytte tilbudet utendørs så fort det ikke er is, snø og kuldegrader.

– Jeg tror dette tilbudet bare er positivt. Det bidrar til at elevene får gode relasjoner, og det er viktig å ha et sted å gå til etter skoletid, være med jevnaldrende og være i fysisk aktivitet, sier Camilla.

Første aktivitetsdag har allerede blitt gjennomført.

– Det var veldig ålreit. Det var en god gruppe som kom, vi var rundt 30 stykker. Det virket som de fleste koste seg, så det ble en god start!

Mestring gjennom lek

Den ideelle organisasjonen DRIVE Norge står bak tilbudet, som har blitt iverksatt på skoler rundt om i landet de siste fem årene.

– Vi har ofte sett at barna bygger vennskap på tvers av alder, kultur og kjønn. Her er det ikke prestasjoner som er i fokus, men vi ønsker at barna skal kjenne på mestring gjennom leken, sier aktivitets- og fagansvarlig for WePlay i DRIVE Norge, Ida Alstad, i en pressemelding.

I denne omgang blir tilbudet driftet etter et tilskudd fra Lotteri- og stiftelsestilsynet.

– Selv om dette tilskuddet har et spesielt fokus, er WePlay et inkluderende tilbud som går ut til alle barn på mellomtrinnet ved Mesterfjellet skole, sier Alstad.