De har kjøpt opp et firma i Rogaland, noe daglig leder her er godt fornøyd med.

– Vi jobber kontinuerlig med vårt mål om å bli et førstevalg for industrien. Strategisk handler det blant annet om å kjøpe opp, og knytte til oss, selskaper med riktig kompetanse. Bedrifter som komplementerer og supplerer oss på en god måte, sier daglig leder Øyvind Hurlen i iTec AS.

Også daglig leder i Weld Heat Service i Rogaland, Rune Andersen, er tilfreds med sin nye eier.

LES OGSÅ: Larvik-firmaet kjøper opp hele selskapet til gründeren: – Dette er en viktig del av vår satsing

Kan vokse sammen

Oppkjøpet er en del av en større plan. Firmaet er en leverandørbedrift til den norske industrien innenfor skjæring, forming og sveis, og de vil vokse.

– Med dette oppkjøpet av en sterk aktør innen sitt område styrker vi forretningen vår, samtidig som vi får en tettere regional tilhørighet i området, sier Hurlen i iTec videre.

Weld Heat Service leverer produkter og tjenester innen sveis, varmebehandling av stål og ventiler, og service og reparasjon.

Eier og daglig leder i Weld Heat Service, Rune Andersen, er glad for at iTec blir den neste eieren av selskapet. Det opplyser firmaet i en pressemelding.

– iTec er riktig aktør som ny eier for oss. Vi utfyller hverandre, og kan vokse sammen videre. De er et veldig godt firma med likt tankesett og filosofi som vi har. Prosessen fram til oppkjøp gjorde meg trygg på at vi kommer inn i et selskap som gjøre oss enda sterkere, og som vil gi ringvirkninger i området. Vi styrker oss, og blir en mye større aktør i Rogaland, sier Rune Andersen.

LES OGSÅ: Liv satte pengene i banken mens Simen gravde dem ned: – Absolutt en positiv motivasjon med bonus

Styrker posisjonen

Rune Andersen opplevde at firmaet sto ved et veiskille. Målet deres var å vokse, og løsningen ble å bli en del av iTec.

Daglig leder i Weld Heat Service kjente lederne i iTec godt fra før, og det var i løpet av flere samtaler med dem at han landet på at det var et steg i riktig retning å bli kjøpt av Larvik-firmaet.

– Etter kort tid, og etter å ha møtt nye kollegaer, er det klart for meg at vi er kommet til rett plass. Det er vanskelig å drive som liten, vi hadde noen retninger vi kunne ta. Valget om iTec er helt riktig for oss på alle måter. Nå får vi nye impulser med en større organisasjon i ryggen, sier Andersen.

Øyvind Hurlen er glad for at iTec nå får base i en region der det allerede er mye aktivitet for selskapet.

– For å kunne gi våre kunder best mulig service og tilby tjenester som gjør oss til en totalleverandør, må vi knytte til oss kompetanse og gode folk. iTec skal være en A til Å- leverandør for industrien. Vi skal hele tiden være mulighetssøkende. Her fant vi en mulighet som vi mener vil bidra til å styrke vår posisjon ytterligere, sier Hurlen.

LES OGSÅ: Ove sier opp etter seks år: – Jeg kjenner på at det er på tide å rusle videre

Samme verdier

Deleier og teknisk sjef i iTec, Ole Pavljuk, er godt fornøyd med å få selskapet inn under iTecs forretningsparaply.

De har kjent til selskapet lenge, og har hele tiden hatt inntrykk av at de er et selskap som bygger på de samme verdiene som iTec.

– Vi har snakket sammen jevnlig, og har alltid hatt en god dialog med Rune og hans ansatte. Nå var det rett anledning for å få dette selskapet inn i vår organisasjon. En løsning som jeg er trygg på vil gagne alle parter. Oss og ikke minst våre kunder, sier deleier og teknisk sjef i iTec, Ole Pavljuk.