Larvik-folks manglende visjon på ny jernbane

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I ti femten år har debatten om ny jernbane hvert synliggjort gjennom leserbrev og debattinnlegg i ØP.

Men dessverre har det meste dreiet seg om hvor banen skal gå gjennom Larvik og hvor jernbanestasjonen skal ligge. Tankene har tydeligvis kun strukket seg fra Bommestad i Nord til Farriseidet i Sør? Det er helt merkelig å konstatere jernbane-debatten at er ført ganske navle beskuende her i byen. Her er det få om noen som har hvert opptatt av den nye jernbanen i en regionbane perspektiv. Ganske blindt har det dreiet seg om IC bane gjennom Larvik, Larvik og bare Larvik.

At det sannsynligvis ikke bare dreier seg om en ny IC-bane gjennom Vestfold? Det vil også regiontog mellom Oslo og Stavanger er d et ikke mange som har skrevet om. Jeg tror at når den nye banen som kanskje står ferdig om 20 -40 år i «moderne» utførelse vil det bety at Sørlandsbanen blir lagt ut mot kysten langs Sørlandet. Det vil si to spor, med 250/KMT. Staten vil tvilsomt ta seg råd til fornyelse av den gamle Sørlandsbanen via Kongsberg og Notodden og vil koste milliarder. Da er det lettere å satse på Vestfoldbanen i ny «skikkelse»

Derfor etterlyser jeg her innlegg om den nye Vestfoldbanen i et større perspektiv?

Hva mener du?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.