Gå til sidens hovedinnhold

Alt handler om to poeng lørdag

Artikkelen er over 6 år gammel

Larvik HK vant på litt sparebluss mot Byåsen onsdag. For de kreftene som ble spart skal brukes fullt og helt til å slå Lublin i helgens Champions League.

39–31 stoppet måltavla på i Nidarøhallen i Trondheim. Da hadde Larvik HK gjort det de skulle og kommet helskinnet gjennom den typiske midtukekampen mellom to mesterligakamper.

Les alle detaljer fra kampen her: Larvik slo Byåsen med åtte mål

– Det ble fryktelig mange mål, begge veier. Det var sånn type kamp der vi sikkert kunne sluppet inn færre med mer skjerping, men med den 11. te kampen på rundt 30 dager så er det ikke kampen å mase for mye på, oppsummerer Larvik HK-trener Ole Gustav Gjekstad.

For i bakhodet til han og helt sikkert spillerne, ligger lørdagens møte med Lublin i Champions League.

– Den kampen er i mine øyne den første i hovedrunden. Den kan være helt avgjørende for utfallet av hovedrunden og for oss betyr den like mye som å slå Györ eller Viborg også, sier Gjekstad.

Prikkskyting av Koren

Så det blir definitivt full mobilisering til oppgjøret, hvor gjestene får vite hva som må til allerede i forkant. Baia Mare og Metz møtes nemlig fredag og utfallet her spiller inn på Lublins muligheter for avansement og poeng å ta med seg.

– Lublin kan være klare til hovedrunden før de møter oss og det vil kunne påvirke innstillingen deres, sier Gjekstad.

Mot Byåsen gikk de på banen med en soleklar plan om å pakke inn Byåsens toppscorer for sesongen Maren Gundersen.

– Den planen synes jeg jentene klarer veldig bra. Vi skulle tillate skudd bakfra, så at Byåsen får til det får jeg ta på mine kappe. Men de har mange gode ungjenter og i kamper som dette spiller de nokså fritt og lykkes bra med mye.

Han skryter av avslutningene til Linn-Kristin Riegelhuth Koren, som satte ni av ni skudd. Isabel Blanco får også velfortjent skyt av sjefen.

– Framover var det flere som meldte seg på. Forsvarsmessig har sikkert alle litt å gå på, mener Gjekstad.

I andreomgang mener han at de holdt mest fokus på å kontrollere sifrene og styre det hele trygt i lang.

Larvik-treneren sparte polske Alina Wojtas i hele oppgjøret og brukte Kristine Breistøl i kun sju minutter på slutten. Hun svarte for øvrig med tre nydelig distanseskudd som suste inn i Byåsen-målet.

– Vi har vel i alle fall 15 prosent å gå på til lørdagen, sier Gjekstad.

– Ikke mer?

– Tja, du kan sammenligne det med Richter-skalaen. De siste prosentene der betyr ganske mye.

Store fordeler å hente

Om lørdagens oppgjør skulle ende med Larvik-seier så går altså laget inn i hovedrunden med åtte poeng. Det samme gjør trolig Györ. Dermed vil de to ha sikret seg et formidabelt utgangspunkt for å ta seg til kvartfinalen som enten ener eller toer fra hovedrunden.

– Nærmeste lag kommer inn med høyst fire poeng, så det er klart det er en kjempefordel som vi ønsker oss.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.