Åpner for «håndball-Idol»

Idémyldring: Lørdag var LHK i møte med TV2 for å drøfte hva man kan gjøre for å få opp interessen rundt klubben. F.v. TV2s sportssjef Bjørn Taalesen, kommentator Harald Bredeli, trener Ole Gustav Gjekstad og klubbdirektør Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

Idémyldring: Lørdag var LHK i møte med TV2 for å drøfte hva man kan gjøre for å få opp interessen rundt klubben. F.v. TV2s sportssjef Bjørn Taalesen, kommentator Harald Bredeli, trener Ole Gustav Gjekstad og klubbdirektør Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Larvik Håndballklubb og TV2 tenker utradisjonelt for å få opp interessen rundt klubben.

DEL

Et «håndball-Idol» med auditions rundt omkring i Norge, og med en plass i LHK-stallen som gevinst. Det er en av flere ideer Larvik HK og TV2 nå drøfter.

Etter det første semifinaleoppgjøret lørdag møttes LHK og TV2 til løs drøfting om hva som kan gjøres for å løfte interessen rundt Norges desidert beste håndballag. Drømmen er at klubben skal få den statusen Rosenborg i sin tid hadde. Da «alle» nordmenn var trøndere i 90 Champions League-minutter.

Blant ballene som ble kastet frem og som det nå skal jobbes videre med, er for eksempel en dokumentarserie à la «Being: Liverpool» der LHK følges svært tett over en periode. I tillegg til altså en håndballvariant av det kjente sangtalentprogrammet «Idol».

Med en lønnet plass i Larvik-stallen som førstepremie.

– Hvorfor ikke, spør TV2s sportssjef Bjørn Taalesen.

– Det kan være en av flere gode tanker. Etter kampen på lørdag er det også nærliggende å si at vi skulle sendt direkte fra garderoben til Larvik i pausen.

Som kjent innrømmet Gjekstad etter kampen at det gikk svært hett for seg i pausepraten.

LHKs klubbdirektør Bjørn Gunnar Bruun Hansen er positiv til å få brettet ut klubben i beste sendetid. Også det indre livet.

– Det er åpenbart mye å tenke gjennom her, men vi må tenke nytt for at det lokale og nasjonale engasjementet kommer dit vi mener det bør være, sier han.

I dag er nemlig Larvik HK et godt stykke unna å være hele landets kjæledegger, slik RBK var. Klubben fikk en etterlengtet sjanse på TV2s hovedkanal i helgen. Riktignok ikke i «prime time», men med kampstart klokken 15.15 var heller ikke konkurransen spesielt stor fra de andre kanalene. Det endte med det TV2s sportssjef Bjørn Taalesen karakteriserer som katastrofetall.

65.000 seere fulgte kampen, en markedsandel på 16 prosent. Til sammenligning hadde NRKs reprisesending av en gammel «Mesternes Mester»-episode 76. 000 seere på samme tidspunkt.

Det skal riktignok påpekes at TV2s markedsandel var høyere under LHKs kamp enn den var både rett før og rett etter kampen.

– Det er dårligere enn jeg hadde trodd, men det er ikke helt overraskende. Vi har jo sett samme tendens tidligere, påpeker Taalesen, som selv var til stede i Larvik lørdag.

Der var han en av 2.500 som overvar LHKs første semifinalekamp.

– Og det er jo nesten skandale at det ikke er flere som møter opp. Det er jo her seertallene starter. Det blir ikke trøkk i resten av Norge hvis det ikke er det lokalt, påpeker Taalesen, som stusser over at ikke Gjekstads jenter klarer å generere mer interesse.

For sammenligningen med landslaget er nærliggende. Og når Thorir Hergeirssons jenter samler en million i sofaen til hver kamp under mesterskap blir den også nesten uforståelig.

– Vi har ingen klar oppfatning av hva det skyldes. For Larvik sitter jo på like store profiler. Anja Andersen gjorde mye for interessen i sin tid, men vi kan jo ikke be om skandaler heller. Kanskje fremstår Larvik som noe velregissert, som en speidertropp. Kanskje kan de by litt mer på seg selv, spør TV2 sportssjef, og trekker frem Gro Hammersengs deltakelse i «Skavlan» som et godt eksempel på dette.

– Vi er jo like interessert som klubben og deres sponsorer i at folk setter seg ned og ser på Larvik. Det er det vi lever av, påpeker han.

Returoppgjøret mot Krim lørdag sendes på TV2 Sport. Med kampstart 20.30 ville nok LHK uansett seertall forrige helg fått problemer med å få innpass på hovedkanalen eller Zebra.

– En eventuell finale sendes nok imidlertid på vår hovedkanal. Men som situasjonen er nå må man tydeligvis altså helt dit for å kunne forsvare en plass der, sier TV2s sportssjef.

Semifinalen lørdag kveld får du selvsagt løpende oppdateringer fra på ØPs nettsider. Som du får fra alle LHKs kamper.

Artikkeltags