Gå til sidens hovedinnhold

Blanco (34) gir seg på landslaget

Artikkelen er over 7 år gammel

Dersom hun blir tatt ut, spiller Isabel Blanco sine siste landskamper i EM-kvalifisering mot Hviterussland i mars. 34-åringen er motivert for full innsats i Larvik Håndballklubb.

Blanco har tenkt på landslagsframtida siden nyttår. Under samtaler med landslagssjef Thorir Hergeirsson, ga hun nylig beskjed om at hun gir seg på landslaget etter sesongen.

– Jeg har sagt at jeg er disponibel til marssamling og kampene i Stavanger, dersom landslagsledelsen ønsker det. Så tror jeg ikke det blir flere landskamper på meg. Jeg føler at det er riktig å gi seg nå, etter et kort og godt landslagscomeback, smiler Isabel Blanco.

Høydepunkt i 2004

Bergensjenta debuterte på landslaget for snart ti år siden, og ble noen måneder senere europamester for første gang. Fire år senere ble det et nytt EM-gull, men skader ødela mange landslagsmuligheter.

– Høydepunktet var å bli tatt ut til det første mesterskapet, stå med flagget på brystet for første gang i mesterskap, og bidra til vinne medalje.

Motivert for LHK

Blanco har vært skulderskadet siden Champions League-oppgjøret mot Krim 1. februar.

Forrige uke trente hun forsiktig med laget. I går fungerte det brukbart for første gang, og i kveld skal hun teste forsvarsjobben.

– Vi må bare prøve oss litt fram. Kanskje, kanskje kan jeg være med mot Krim lørdag, men da må alt kjennes bra, forklarer strekspilleren.

Hun hadde det vondt da hun så lagvenninnene bli slått ut av Buducnost lørdag.

– Det er aldri gøy å se på, uansett hvordan det går. Jentene kjempet og slåss, men det manglet litt offensiv kvalitet.

Mandag kveld var jentene allerede revansjesugne med tanke på neste sesong, og selv om Blanco gir seg med flagget på brystet, er hun mer enn klar og motivert for mer LHK-suksess.

– Det synes jeg er veldig gøy ennå. Vi har allerede snakket om hva vi må jobbe med foran neste sesong, fastslår 34-åringen som har ett år igjen av kontrakten.

Kommentarer til denne saken