Dermed er marerittet et faktum for Larvik, som må være foruten sin beste spiller i seks til åtte uker. Bruddene er kompliserte, og Larsen må opereres i dag.

Tonje Larsen falt sammen i gråt i forsvaret etter et sammenstøt med en Storhamar-spiller i andre omgang. Det ble fort klart at skaden var alvorlig, og Larsen ble sendt rett til sykehuset.

– Jeg kjente med en gang at det skjedde noe i handa, og ble litt fortvila og forbannet, forteller Larsen.

Undersøkelsen viste at to ben i hånden, til både ringfingeren og langfingeren, er brukket.

– Det er kjedelig, men det er sånt som skjer. Jeg har ikke spilt mange kampene på rad uten å bli skadet, men dette er en skade jeg ikke kunne forusett eller gjort noe med, påpeker hun.

Bruddene er kompliserte, og derfor må Larsen opereres på Sykehuset i Vestfold i dag.

– Hun ble gipset i kveld (søndag kveld, red.anm.) for å lindre smertene. Beinet er ute av stilling, og de må operere, slik at det gror pent sammen, opplyser Larviks lege, Kai Heier.

Larsen fikk forespeilet at det vil ta rundt seks uker før hun kan spille håndball igjen, men nøyaktig hvor lang tid det vil ta føre skaden er leget, blir klart etter inngrepet i dag.

Dermed skjedde det Larvik-trener Karl Erik Bøhn har hatt mareritt om. Larvik må klare seg uten sin landslagsaktuelle bakspiller i de neste seks til åtte ukene, en periode som byr på et tøft kampprogram for LHK.

– Uten Tonje Larsen blir det vanskelig. Vi har mistet et kort å legge – trumfen er nå borte, konstaterer Bøhn.

Larsen mister også VM i Frankrike, der hun var en av de aktuelle spillerne for troppen.

– Det er kjedelig med tanke på kampene i Mesterligaen. VM var usikkert uansett, sier Larsen, som i går kveld var ved godt mot.

Larvik vant eliteserieoppgjøret mot Storhamar 39-28, men etter Larsens skade mistet LHK-spillerne konsentrasjonen.

– Vi er inne i den viktigste delen av sesongen. Vi har tre E-cup kamper foran oss og semifinalen mot Gjerpen i cupen. Det er så uheldig som det kan få blitt. Det er bare å se på Tonje Larsen så god hun har vært, men vi skal bite fra oss. Fordelen er at vi er vant til å spille uten Tonje Larsen, sier Bøhn.

Torsdag var Larsen suveren da Larvik slo Kometal 27-24 i Mesterligaen. På tribunen satt landslagstrener Marit Breivik, som etter kampen ikke la skjul på at hun ønsker Larsen med i VM-troppen. Nå kan Larsen glemme et comeback på landslaget på denne siden av nyåret.

– Denne skaden tar ikke så lang tid. Jeg har tidligere hatt andre skader som tar mye lenger tid. Det er mye igjen av sesongen når jeg er tilbake, minner Larsen om.

Kampen mot Storhamar bød på flere problemer for LHK. I første omgang pådro Tine Kristiansen, som sammen med Larsen storspilte mot Kometal, seg en strekk i foten. Hun skal til undersøkelse i dag, for å avgjøre hvor alvorlig skaden er. På tribunen satt Tine Stange, som på torsdagens trening fikk en albue i hodet, og dermed spilleforbud av legen. Dermed har LHK tre bakspillere ute.

– Jeg har mange å ta av, men de var de to beste fra mesterligakampen. Det er ikke drømmen, innrømmer Bøhn.

Allerede onsdag reiser LHK til Bergen for å møte Tertnes i serien. Lørdag møter de Hypo i Wien i den andre kampen i gruppespillet i Mesterligaen.