Dansk høyrekant på vei inn

På vei inn: Kristina Bille har begynt samtaler med Larvik Håndballklubb med tanke på en overgang. 26-åringen spilte fjorårets sesong for Krim, og ble hasteinnkalt til Danmarks tropp i helgens Scandinavian Open da Louise Burgaard skadet seg. (Foto: www.rkkrim.com)

På vei inn: Kristina Bille har begynt samtaler med Larvik Håndballklubb med tanke på en overgang. 26-åringen spilte fjorårets sesong for Krim, og ble hasteinnkalt til Danmarks tropp i helgens Scandinavian Open da Louise Burgaard skadet seg. (Foto: www.rkkrim.com)

Artikkelen er over 5 år gammel

Kristina Bille blir trolig «Linkas» nye vingmakker i Larvik Håndballklubb.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Vi er i starten av en dialog, men en del praktiske ting må på plass først, bekrefter danske Kristina Bille.

26-åringen er på vei inn LHK-porten som erstatter for skadde Nora Mørk.

Fra å ha hatt trolig verdens sterkeste høyreside i klubben, er «Linka» den eneste rene høyrekanten igjen når Larvik Håndballklubb starter sesongen 2012/2013. Amanda Kurtovic har som kjent blitt lokket ned til Viborg, mens Nora Mørk måtte gjennom nye operasjoner på forsommeren. Et comeback for hennes del er foreløpig helt i det blå.

Det har derfor ikke vært noen hemmelighet at trener Ole Gustav Gjekstad har vært på utkikk etter en ny høreving. Nå kan han ha funnet løsningen i danske Kristina Bille. Fredag var hun på plass i Larvik for innledende samtaler med klubben.

– Det var et fint møte. Larvik er en spennende og superprofesjonell klubb med et veldig godt treningsmiljø. Men jeg vet ikke helt hva jeg vil, og vi må snakke mer sammen for å løse en del praktiske ting, forteller 26-åringen fra Hvalpsund i Danmark.

En av utfordringene har med kjæresten å gjøre. En kjæreste som hun har sett lite til det siste året ettersom Bille før fjorårets sesong forlot hjemlandet til fordel for spill for Krim i Slovenia.

– Men rent sportslig er Larvik en klubb med store muligheter. Jeg har ambisjoner, og hadde store opplevelser i Viborg. Det vet jeg at jeg også vil få i Larvik.

Bille var en del av Viborg-laget som gikk til topps i Champions League i 05/06-sesongen. Mangel på spilletid var imidlertid en av årsakene til at hun i 2007 skiftet beite. Til Aalborg. Før hun altså før fjorårets sesong tok med seg klister og ball til Slovenia.

– Det var et fint år, og jeg var superglad for å være i en så stor og flott klubb. Men det ble veldig langt til kjæresten min i Aalborg. Som skandinav var det dessuten litt kulturforskjeller, blant annet når det gjelder treningen, forteller Bille, som mesterskapsdebuterte for Danmark i VM i 2005.

Etter at hun også var en del av EM-troppen året etter, måtte hun imidlertid vente fem år før neste sjanse kom. En skade på Maibritt Kviesgaard sørget for at Bille ble hasteinnkalt til fjorårets Brasil-VM. Nå kan faktisk historien gjenta seg.

Møtet med LHK-ledelsen i helgen ble nemlig kortere enn planlagt da Louise Burgaard skadet seg. Bille, som ikke er tatt ut i den danske OL-troppen, ble da kalt inn til oppkjøringskampene i helgens Scandinavian Open i Drammen. Om Burgaard rekker OL er foreløpig uvisst. Dermed kan det åpne seg en ny mesterskapsmulighet for høyrekanten.

Om hun blir LHK-spiller eller ei, blir trolig klart innen kort tid.

– Jeg håper å avklare dette innen et par ukers tid så jeg rekker sesongstarten. Men jeg er også i samtaler med noen danske klubber, bekrefter Bille.

Artikkeltags