Endelig finale på Hammerseng

Nå spiller hun: Etter to sesonger utenfor banen i cupfinalen er Gro Hammerseng endelig klar for å spille om NM-gull for Larvik HK. Hun fikk imidlertid gullet i 2010, selv om hun ikke spilte finalen. (Arkivfoto)

Nå spiller hun: Etter to sesonger utenfor banen i cupfinalen er Gro Hammerseng endelig klar for å spille om NM-gull for Larvik HK. Hun fikk imidlertid gullet i 2010, selv om hun ikke spilte finalen. (Arkivfoto)

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Akillesskade og graviditet har holdt Gro Hammerseng utenfor norsk håndballs festdag, cupfinalen. Nå er hun klar, men det gjenstår å se om hun klarer å finne plassen sin i Spektrum-garderoben.

Larvik Håndballklubb jakter NM-gull nummer 13 i sin ellevte strake finale

På parketten skal hun i alle fall finne Stabæks svakheter med alt hun har.

Vanedyrene inne håndballen er mange og rundt mesterskapstider er det en gjenganger i pressekretsene å spørre «Hva må du alltid gjøre før kamp?» For Hammersengs del blir norgesmesterskapet hennes desembergulrot etter å ha takket foreløpig nei til mer landslagsspill, så da får hun servert klassikeren før gullkampen mot Stabæk.

– Jeg har ikke så mange faste rutiner, egentlig. Men jeg sitter på samme sted i garderoben hver gang. Mest fordi jeg liker det, forteller Hammerseng. Så hvordan blir det da med Oslo Spektrum? Lenge siden sist du spilte der? – Ja sist var vel med landslaget og da husker jeg ikke hvor jeg satt. Jeg får se an litt hvor de andre havner, sier 32-åringen, som innrømmer at hun merker at kroppen har en tendens til å trekke seg mot plasser hun har sittet på før når hun besøker bortebaner hun har vært på før. – I Arena har jeg fast plass ved siden av Thea. Mange er vanemennesker, men jeg er ikke sånn at jeg tror vi taper hvis ikke jeg sitter på den plassen, poengterer hun.

Hammerseng liker å forberede seg på noenlunde lik måte hver gang fordi det er trygt og godt å ha gode opplevelser med den samme måten å gjøre det på. Som å spise på cirka samme tidspunkt før kamp for ikke å gå tom. Spille høy musikk i bilen for å sette stemningen, eller kjøre samme antall push-ups under oppvarming.

– Mye av forberedelsene er nok også gjort på den bestemte måten fordi jeg er et «vanemenneske». Det føles fint å sitte på samme sted som jeg pleier i garderoben. Aner egentlig ikke hvorfor. Det handler ikke om prestasjonen på banen, i hvert fall, ler finaledebutanten.

Hun gleder seg til å få opplevelsen av en cupfinale som spiller. Under Danmark-tiden fikk hun to finaler med Ikast, men ingen seiersrus. Mot Stabæk er sjansene langt større.

– Vi må si at vi er favoritter til den kampen, men ingenting kommer gratis. Stabæk er et godt lag, så vi må være skjerpet. Er vi det skal vi være et bedre lag, mener Hammerseng. Larvik HK jaker altså sitt 13. gull totalt og spiller sin 17. finale i klubbens 22 år lange historie. Tonje Larsen er den eneste spilleren som har vært med på å vinne samtlige NM-gull. For noen blir det muligheten for å spille seg til sitt første. Hammerseng fikk riktignok tildelt NM-gull i 2010, men misset finalen grunnet skade. Så får en håpe hun finner seg godt til rette i garderoben i år.

Artikkeltags