Gå til sidens hovedinnhold

Fristes av gullgrossistene i Larvik

Artikkelen er over 8 år gammel

Lise Løke er i dialog med Larvik Håndballklubb som i går vant sitt 15. seriegull.

Så kan det bli en Løke i Larvik HK allikevel. Mens storesøster tidligere i år takket nei, kan lillesøster Lise nå være på vei fra gårsdagens motstander Storhamar.

Uten Løke på motstanderens halvdel sikret LHK sitt 15. seriegull, det niende på rad (eller det 16. gullet og 14. på rad hvis en ser bort ifra forbundets håpløse sluttspillordning i 03/04). Løke, som har slitt med en skade i det siste, ble spart i går, trolig for å være klar til rekruttlandslagets samling senere denne måneden.

Etter sesongslutt er uansett Storhamar historie for 28-åringen ettersom hun har bestemt seg for å forlate klubben etter fem sesonger. Med Pernille Wibe bekreftet ute av LHK-troppen neste sesong, ligger mye til rette for at Larvik blir neste stoppested for sandefjordingen.

– Jeg har vært i dialog med klubben, og det frister selvfølgelig mye å kunne spille for en av de beste klubbene i verden og få prøvd meg på et høyere nivå. Jeg har også hørt mye positivt om Larvik, og for meg vil jo dette bli som å komme hjem, sier Løke. – Jeg har jo også gode venner i Anja og Gro i klubben, jenter jeg er mye sammen med på fritida.

Utfordringen oppi dette heter imidlertid Arne Senstad. Løkes samboer som nå gir seg som Storhamar-trener. Han er på utkikk etter ny jobb, og det beste for paret hadde selvsagt vært om han fikk napp i nærheten av Løkes nye arbeidsgiver. I går forsvant én mulighet ettersom Are Ruud ble tilsatt som ny trener i Flint.

– Vi har diskutert mye. Det er ikke enkelt å finne noe for både meg og ham. Samtidig er vi villig til å gjøre det beste ut av det hvis vi ender opp på forskjellige steder, bekrefter Heidis to år yngre søster, som tror en avgjørelse vil bli tatt om kort tid. Skulle hun ende opp i Arena, kan fremtiden fort by på to blad Løke i LHK-drakt. Slik det var i Gjerpen i sin tid.

– Heidi har sagt at vi skal avslutte karrieren sammen. Men da er hennes plan å være bakspiller så hun kan spille baller inn til meg. Hun har høye tanker om seg selv, ler Lise på velkjent Løke-vis.

– Men det er klart det ville vært moro å spille sammen med henne igjen en gang. Og som sagt frister en overgang til Larvik, men det er altså noen hensyn som må tas.

Storhamar-streken står oppført med to landskamper på rekruttnivå, og er altså tatt ut til rekruttroppen som skal på samling til Portugal om to uker.

– Landslaget er absolutt et mål det også, men det er tøff konkurranse mot Heidi og Marit Malm Frafjord i A-troppen, erkjenner 28-åringen.

– Jeg ser imidlertid at å spille Champions League med Larvik er et bedre utstillingsvindu enn det har vært på Hamar. Samtidig som man med bedre spillere og Larviks gode treningskultur har gode muligheter til å utvikle seg, poengterer Løke, som altså fra tribunen måtte konstatere at hennes nåværende lagvenninner aldri var i nærheten av å true LHK i går.

Kommentarer til denne saken