Gro vil ha Heidi «hjem»

Fornøyd: Gro Hammerseng var spesielt fornøyd meg å trekke Randers i går, og hun håper at møtet med Györ blir et oppgjør mot en kommende lagvenninne i form av Heidi Løke. (Foto: Mats Grimsæth)

Fornøyd: Gro Hammerseng var spesielt fornøyd meg å trekke Randers i går, og hun håper at møtet med Györ blir et oppgjør mot en kommende lagvenninne i form av Heidi Løke. (Foto: Mats Grimsæth)

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

For halvannet år siden spilte Heidi Løke for LHK mot sin kommende arbeidsgiver Györ. På nyåret kan rollene være motsatt.

For den 29 år gamle sandefjordingen har nok for lengst tatt en avgjørelse om sin håndballfremtid når Larvik Håndballklubb og Györ barker sammen i Champions Leagues hovedrunde i februar og mars neste år. Og velger hun LHK, vil hun altså kunne være med på å sende kommende lagvenninner ut av denne sesongens turnering.

Hvis du trekker fra det siste, er det et slikt scenario Gro Hammerseng håper på om en tre måneders tid.

– Heidi er ei venninne, og jeg håper hun tar turen hjem, sier 30-åringen.

– Men det er noe hun selvsagt må ville selv. For meg hadde det i hvert fall vært topp.

Hammerseng var, sammen med Cecilie Leganger, som kjent Løkes sterkeste støttespiller det siste halvåret hun var i klubben etter at samboer Karl Erik Bøhn fikk sparken.

I går fulgte hun trekningen av Champions Leagues hovedrunde i Arena sammen med flere ansatte og støttespillere i klubben. I tillegg til Györ, venter Randers og Buducnost i det neste mesterligahinderet.

– Det ser helt ålreit ut. Vi visste det ble gode lag uansett så jeg har ikke brukt så mye energi på å håpe så mye. Det viktigste var at vi vant gruppa, poengterer Hammerseng, og viser da til at LHK i går ikke kunne få begge de to forhåndsfavorittene, Györ og Valcea, i gruppen videre.

Nå ble det altså turer til Ungarn, Danmark og Montenegro, noe ikke bare spilleren, men også mor Hammerseng lever godt med.

– Spesielt Randers er en fin tur. Jeg har jo spilt lenge i Danmark og synes personlig at det var artig å trekke dem. Reisen er også grei, noe som gjør at vi kan vurdere å ta med Mio, sier hun.

Også klubbdirektør Bjørn Gunnar Bruun Hansen likte at danskene ble plassert i samme gruppe som Larvik HK.

– Slaget om Norden bør være et godt publikumsoppgjør. Samtidig vil nok mange fra Larvik ta turen til Danmark, i tillegg til at reisen er hyggelig for økonomien vår, sier han, før han i neste åndedrag legger til:

– Men de pengene vi tjener der forsvinner vel til politiet i forbindelse med hjemmekampen mot Buducnost. Selv om vi aldri har hatt problemer i forbindelse med hjemmekamper i Champions League verken før eller etter opptrinnet i fjor, har den hendelsen kostet oss totalt et sekssifret beløp, forteller Hansen.

– Under helgens kamp mot FTC forsvant for eksempel halvparten av billettinntektene til politiet som passet på de 10-15 tilreisende fra Ungarn.

Assistenttrener Tor Odvar Moen hadde håpet på å trekke Zvezda som den ene puljevinneren som man måtte dele gruppe med, men gråt slett ikke etter utfallet av den grunn.

– Jeg synes det ser ut som to jevne grupper, og trekningen er absolutt helt grei. Györ vil bli sett på som favoritt, men bak der er det åpent. Utgangspunktet er godt for å nå en semifinale, mener han.

P.S.: LHK åpner med hjemmekamp mot Randers, men den blir trolig spilt en uke tidligere enn fastsatt. På den oppsatte datoen er det nemlig Melodi Grand Prix-fest i Arena.

Larvik HK har også fordelen av å avslutte hjemme. I midten av mars kan det bli et helt avgjørende oppgjør om semifinale- billetten mot fjorårsvinner Buducnost.

Artikkeltags