Stabæk-jentene prøvde, det skal de ha. Men Cecilie Leganger plukket det aller aller meste. Larvik Håndballklubb var dønn overlegne i NM-finalen i ettermiddag. 37-13 var en seiersmargin man aldri har vært i nærheten av i en cupfinale tidligere. Og mye av årsaken har drakt nummer 77 og heter altså Cecilie Leganger.

Les også: LHK tok sitt tolvte NM-gull og – I dag må hun nøye seg med sølv

Stabæk toppscorere Karoline Næss og Stine Bredal Oftedal klarte å lure fire mål hver seg på LHKs sisteskanse, men Næss oppsummerte frustrasjonen greit med følgende utsagn etter kampslutt: "Det er jo helt jævla umulig å skyte på hu Cecilie."

Se stor bildeserie fra cupfinalen her!

Og med en redningsprosent på over 60 i finalen er frustrasjonen lett å skjønne. Leganger var rett og slett en levende vegg.

- Først skal ballen forbi Tonje Larsen i forsvaret, så står Leganger bakerst i tillegg, sukket Næss i pressesonen, men slo fast at Stabæk i år hadde vunnet sølv, og ikke tapt gull.

Lagvenninne Bredal Oftedal var like oppgitt.

- Cecilie er et overmenneske. Jeg visste virkelig ikke hvor jeg skulle skyte hen.

Overmennesket selv var selvsagt godt fornøyd etter at hennes NM-gull nummer to var i boks.

- Men denne pokalen er bare et symbol. Det som gleder meg mest er den gode prestasjonen vi gjør, sier Leganger til ØP.

I pressesonen skulle alle ha en bit av henne, og først en time etter kampslutt kunne hun innta garderoben. Hvis hun i det hele tatt rakk å skifte før turen til Bergen.

Mens de andre spillerne skal feire gullet i kveld, hastet nemlig Leganger rett tilbake til hjembyen. Og tidsmarginen var etter det vi kunne skjønne svært knapp.

- Jeg var med på festen i fjor, men akkurat nå er jeg så opptatt med studiene at hvis jeg hadde blitt med i år, hadde tankene mine kunne vært på oppgaven jeg holder på med, forklarer hun.