Ingen fribillett til Nora Mørk

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

19-åringen håper å rekke VM.

DEL

Nora Mørk tok overgangen fra junior- til A-landslagsspill for Norge med storm i fjor. Det ga henne plass i troppen som tok EM-gull i mesterskapet som ble avholdt i Norge og Danmark. Etter Champions League-triumfen i mai ble imidlertid 19-åringen operert for «jumpers knee». Siden har hun vært i opptrening, og har ikke trent for fullt med LHK-venninnene ennå. Allikevel forteller hun til Dagbladet i dag at hun har et håp om å rekke VM. Det håper også landslagssjefen, men det er langt fra noen friplass som venter henne.

– Det vil være veldig positivt hvis Nora blir klar, men hun må nå gis tid. Det vesentlige er at hun kommer inn i fullt kampprogram for klubblaget først, så får vi se etter det, sier han.

VM-troppen skal offentliggjøres 8. november. Mørk har dermed bare en drøy måned på å bevise at hun er tilbake i godt, gammelt slag. Hergeirsson er dessuten bevisst på å ikke drive rovdrift på ungjenta.

– Hun må først komme helskinnet gjennom det som venter nå. Det vil være veldig dumt å forhaste oss i forhold til hennes situasjon, Nora er tross alt en spiller som skal være en viktig spiller for Norge også i fremtidige mesterskap. Og de fleste spillere når tross alt ikke toppen før de er rundt 25 år, minner landslagssjefen om.

Nora Mørk er med LHK til Danmark denne helgen, men følger åpningskampen i årets Champions League som tilskuer.

Artikkeltags