Ingrid Ødegård forlater Larvik

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Går til danske Ikas-Boarding fra neste sesong.

DEL

Det er nå klart at keeper Ingrid ødegård skal til Ikast Boarding fra neste sesong. Ødegård bekrefter overfor Østlands-Posten at avtalen med den danske toppklubben nå er i orden. Keeperen blir starter i Ikast 1. juli. Hun har spilt i Larvik i tre sesonger.

Ødegård blir dermed lagvenninne med Katja Nyberg og Gro Hammerseng.

Ødegård har slitt med lite spilletid i Larvik ettersom Lene Rantala er den ubestridte ener i målet til vestfoldklubben.

Fra Anb:

Nå får Ødegård en enorm utfordring i danske Ikast-Bording. Hun skal nemlig ta over for den franske storkeeperen Valerie Nicolas som gir seg i klubben til sommeren.

– Det er aldri lett å tre inn i håndballskoene til en profil som Valerie Nicolas, men vi er sikre på at Ingrid har det som skal til. Vi har fulgt henne gjennom et par sesonger hvor hun har stått i lære hos Lene Rantala. Nå er tiden inne for å komme ut av Rantalas skygge, sier sportssjef i Ikast-Bording Elitehåndball (IBEH), Frank Henriksen, til klubbens nettside.

Vil på landslaget

Ødegård er klar fra 1. juli og har skrevet under en treårskontrakt med det danske topplaget. Nå gleder hun seg til den nye utfordringen.

– I tre sesonger i Larvik har jeg utviklet meg godt og fått prøvd meg mot noen av Europas beste klubblag, men skal jeg utvikle meg videre, er tiden kommet for et klubbskifte, sier keeperen.

Hun innrømmer at det har tæret litt på humøret når det gjelder spilletid i Larvik.

– Jeg må ha mer spilletid enn det jeg har fått i Larvik. Rantala er en av verdens beste målvakter og når jeg ikke har klart å ta fra henne plassen, må jeg utvikle meg videre et annet sted. Ikke minst med tanke på landslagsspill, sier Ødegård realistisk.

Kan stille med helnorsk lag

Dermed kan Ikast-Bording rutte med et helnorsk lag fra neste sesong. Fra før har klubben nemlig Katja Nyberg, Gro Hammerseng, Isabel Blanco, Kari-Anne Henriksen, Ragnhild Aamodt og Camilla Thorsen.

Ødegård spilte for Sola før hun fikk 90 kamper for Larvik, og står med tre A-landskamper for Norge. (ANB)

Artikkeltags